Прокуратурата се държи като организирана престъпна група (ОПГ), ръководена от

...
Прокуратурата се държи като организирана престъпна група (ОПГ), ръководена от
Коментари Харесай

Румен Петков: Прокуратурата се държи като ОПГ, ръководена от Борисов

Прокуратурата се държи като проведена незаконна група (ОПГ), ръководена от Бойко Борисов. Това съобщи водачът на АБВ пред публицисти и посочи: " Прикриват закононарушенията на Борисов, прикриват закононарушенията на Джамбазки, прикриват закононарушения за сигнали, които аз съм пратил ".
От оповестиха имената на прокурорите, които стопираха следствието по проблема със фотосите и видеозаписа от резиденцията на премиера - Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров. " Ще качим имената на тези прокурори, с цел да знаят всички кои от тях са оставили душите си в шкафчето на властта и съвестта си и достолепието си, в случай че са имали в миналото такова и да се знае кой ни позори пред Европа, пред нас самите и кой ни потвърждава, че има недосегаеми ", разясни Румен Петков.
Той заяви още, че от АБВ ще изискат и имената на прокурорите, които са прекратили " суджукгейт ", както и на прокурорите, които са почнали следствието. " Защото те са слугували и тези, които го прекратиха в този момент слугуват, само че ние ще плащаме ", разясни Петков, уверен, че прокуратурата подсигурява недостижимост на тайфа обирджии и негодници и ползва двойни стандарти.
 Румен Петков: Който си направи извода, че Борисов ненавижда Перник, ще е прав Румен Петков: Който си направи извода, че Борисов ненавижда Перник, ще е прав
Ремонтът на язовир " Студена ", въведен в употреба без водоземна кула, е закононарушение към всички перничани. Това съобщи водачът на АБВ...
" Ако някой починал от апетит открадне два буркана зимнина от нечий двор ще го разкостят, само че да забършеш 3 – 4 тона суджук не е проблем за България, в случай че несъмнено си от ГЕРБ ", уточни той. 
" Нашата борба за правдивост и срещу двойните стандарти няма почивен ден, няма почивен час- ще демонстрираме тези неща с ясното схващане против какво се изправяме. Ние сме с лицата си, с имената си, желаеме да се знаят и имената на тези хора ", акцентира водачът на АБВ.
Председателят на софийската организация на АБВ Христо Колев дефинира като скандални и позорни дейностите по следствието на събитията към фотосите от спалнята на премиера и показа пред медиите резултата от изискана по ЗДОИ информация от Софийската градска прокуратура. Той напомни, че Политическа партия АБВ изиска информация по следствието в две писма до СГП – за копие от постановлението, с което се стопира наказателното произвеждане и за имената и квалификациите на прокурорите и специалистите, работили по случая. Отговорът на първия въпрос бе, че това не е социална информация и заради тази причина не може да ни бъде предоставено въпросното копие, описа Колев. " Ако това не е публично значима информация - че министър председателят си държи голяма сума пари и кюлчета злато в нощното шкафче, не знам кое е значимо ", възрази той.
Прокурорите, спрели производството замитат под килима най-големия скандал през последните 30 години, обвързван с премиера, разяснява Колев. Според него въобще не е извършено следствие. " Не можеш да намериш някого, който не търсиш ", акцентира той. Разследването се стопира по член 244 - незнаен причинител, означи Колев и изрази неразбиране по какъв начин да не е прочут причинителя, откакто самият Бойко Борисов сподели, че знае коя е дамата, която е снимала. " Просто прокурорите трябваше да го поканят и той щеше да им каже коя е ", добави той.
 Румен Петков изисква от СГП имената на прокурорите, водили и завършили следствието за фотосите от спалнята на премиера Румен Петков изисква от СГП имената на прокурорите, водили и завършили следствието за фотосите от спалнята на премиера
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков се обърна към Софийската градска прокуратура с гледище по ЗДОИ да му бъдат предоставени именат...
Като е спряно наказателното произвеждане, то се връща към проверяващия служител на реда или следовател и оттук насетне няма да се случи нищо - делото ще стои в някое чекмедже, до момента в който измине давностния 5-годишен период и казусът ще се приключи и всичко ще се не помни, уверен е Колев. Това, съгласно него е задачата на следствието. " Затова осветяваме имената на тези прокурори ", акцентира той.
Колев напомни и други случаи, при които следствието стигна до задънена улица, без значение от достатъчното количество събрани материали и засяга „ Суджукгейт “.
Румен Петков сподели, във връзка призоваването му в спецпрокуратурата по подаден от него сигнал за случая " Джамбазки ", че обстоятелствата са налице, в това число и самопризнание в медиите за стореното от евродепутата и изрази подозрение в успеваемостта на работата на СГП. " Два месеца прокуратурата се чуди по какъв начин да ни вика да ни пита за нещо, което е явен факт ", означи той и разяснява, че двумесечното закъснение на прокурорските дейности по случая с Джамбазки демонстрира, че обвиняването е в съучастничество към сходен вид безчинство и посягане върху живота на хората.
" В ревюто, което направих пред прокурор Рачева, съм споделил три неща - първо, че ангелът Джамбазки, направи цялостни признания, по-късно по малкия екран, разгласи, че е подготвен на рецидиви, в случай че отново дойдат протестиращите и рецидивите бяха осъществени, второ - че една от дамите, които идваха при мен, ми сподели напълно ясно, че я е боязън да отиде в прокуратурата, тъй като гледа на прокуратурата като част от проведената престъпност и съучастници на тези, които замерят хората с пиратки и ги заливат с вода “, описа Петков. Той добави,че е помолил прокуратурата да призове още няколко индивида, измежду които Петър Недевски от „ Орловград “ и Отец Дионисий и заяви, че Недевски е бил свикан в петък. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР