Прокуратурата разследва нападение от 15-годишен тийнейджър над млад мъж в

...
Прокуратурата разследва нападение от 15-годишен тийнейджър над млад мъж в
Коментари Харесай

``Искам да снимаш как ще го пребия тоя``: 15-годишен нападна мъж в центъра на Сандански -

Прокуратурата проверява нахлуване от 15-годишен младеж над млад мъж в центъра на Сандански, съобщи Българска национална телевизия.

Случаят е от 2 август.

Районната прокуратура в Благоевград популяризира видео в обществените мрежи от него. На фрагментите се вижда по какъв начин момче рита мъж във във очевидно нетрезво положение на централния площад в Сандански.

" 15-годишен юноша с италианско име, само че с българско поданство и без италиански генезис, по никакъв метод непровокиран от потърпевшия, споделя на един негов другар: " Искам да снимаш по какъв начин ще го пребия тоя ". След което се ускорява от разстояние от към 5-6 метра, скача във въздуха и удря с крайник главата на потърпевшия, който пада на земята ", изясни районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

По думите му 15-годишният рита два пъти и удря мъжа и в този миг се намесват хора, които са били на близо. След минути идва патрулен автомобил, минаващ оттова инцидентно. " Въпреки че на място са явява и полицейски патрул, причинителят още един път удря потърпевшия. Пак е разтърван ", добави прокурорът. 

Младежът не е арестуван, а с него работят от детска педагогическа стая.

Това не е първото му нарушение. Преди към година той е нападнал и малолетен. И тогава с нападателния младеж са работили от детска педагогическа стая.

Тече досъдебно произвеждане.

За сходно закононарушение законът планува затвор 1-5 години, само че защото е младежът е малолетен, то се понижава на до 2 години отнемане от независимост.

" Той може да отиде зад решетките, само че единствено теоретично. На процедура – не ", разяснява Ковачки пред Нова ТВ. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР