Прокуратурата разпространи снимки на камиона-ковчег край Локорско, в който вчера

...
Прокуратурата разпространи снимки на камиона-ковчег край Локорско, в който вчера
Коментари Харесай

Вижте СНИМКИ на камиона-ковчег, в който загинаха 18 мигранти

Прокуратурата популяризира фотоси на камиона-ковчег край Локорско, в който през вчерашния ден бяха открити мъртви 18 незаконни мигранти.







На брифинг от държавното обвиняване оповестиха, че е открита цялата активност на проведената незаконна група, виновна за нещастието. До момента има привлечени към наказателна отговорност шестима души.

Организаторът на групата е арестуван за 72 часа.





" Става въпрос за ОПГ, която прави каналджийство като приема мигрантите от границата с Турция, която се пресича доста елементарно благодарение на елементарна стълба, и благодарение на камиони с разнообразни тайници прекарва мигрантите от турската граница до околност към сръбската граница. Точните местоположения от къде да вземат мигрантите и къде да ги закарат се получава от приложението Телеграм от ръководителя на групата ", посочи зам.-главният прокурор по следствието и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

Мигрантите са починали вследствие на асфикция - задушаване от привършване на кислорода в затворено пространство, както и от позицията им в камиона, които са били свити и наблъскани като в консерва, а придвижванията им на гръдния панер и корема са били мощно лимитирани, което е довело до кислородна непълнота, изясни той. " Те са умирали постепенно, трудно и дълготрайно - сред 30 и 60 минути умира всеки от тях ", сподели още Сарафов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР