Прокуратурата пусна на своя канал в Ютюб видеоклип, озаглавен Иван

...
Прокуратурата пусна на своя канал в Ютюб видеоклип, озаглавен Иван
Коментари Харесай

Гешев към гл.редактор на "Биволъ": Как е времето в Москва?

Прокуратурата пусна на своя канал в " Ютюб " видеоклип, озаглавен " Иван Гешев в неофициален диалог с публицисти в Екологичен потенциал ". Срещата с български публицисти в Брюксел Гешев направи по време на визитата си там и след срещата си с български евродепутати

 

- Как е времето в Москва, стартира Гешев, обръщайки се към основния редактор на проверяващия уебсайт " Биволъ " Атанас Чобанов

- Не зная, във Вашингтон знам, че е облачно - отвръща Чобанов.

- А в Москва, в Москва по какъв начин е? - още веднъж подмята основният прокурор

- Ще разследвате ли господин Пеевски? - пита вместо това Чобанов.

- Ще проверяваме всеки, за който има доказателства за осъществено закононарушение. И не се тормозя и мисля, че го потвърждавам - отвръща Гешев и още веднъж пита Чобанов: А в Москва, по какъв начин е времето?

В този миг и други кореспонденти стартират да задават въпроси към основния прокурор.

- Г-н Гешев, редно ли е в друга страна европосланки да афишира, че ще накаже български жител по един или различен метод и има ли някаква симбиоза с вас?

- Симбиоза? Кой да има с мен?

- Американското посолство, примерно

- Аз имам симбиоза с всеки, който има интерес да се съблюдава закона и да има напредък за българските жители, в това число и по линия на корупцията по високите етажи на властта. Така че ние сме част от евроатлантическото семейство, ние съблюдаваме уговорките си към евроатлантическите ни сътрудници, ползите ни са общи, ние сме част от Европейски Съюз, взаимодействаме със Съединени американски щати, и когато всичко е в границите на закона, аз не виждам терзания за нищо.

- А вие знаете ли кой ще бъде разгласен (разговорът е преди оповестяването на арбитър Миталов)?

- Аз съм представител на българската страна, а не на американската страна - нея може да я попитате

- А Делян Пеевски ще бъде ли разследван?

- Казах ви напълно умерено - депутатът Пеевски и всеки различен народен представител, министър виждате че има в ареста, олигарси, които се кирят в ОАЕ и Цветан Василев в Сърбия го пази съветската страна благодарение на сръбската страна - ние не се тормозим да проверяваме никого и мисля, че го виждате. 

- Но не го видяхте Пеевски в делото КТБ, а той е там?

- Аз съм видял този, за който има доказателства

- Е там има доказателства...

- Това е вашето изказване, знам вашата пристрастност към мене. Знам, че обичате прокуратурата. Други въпроси имате ли? (към Атанас Чобанов)

- Да, имам - за какво скрихте от Висш съдебен съвет, че имате 20 съглашения и нито един обвинителен акт импортиран?

- Това е лъжа. Разпространявате подправени вести.

- Един европейски въпрос - във връзка участието на Сърбия в Европейски Съюз...

- Ааа, не вземам решение тези проблеми. Българската прокуратура е отвън консолидираното на страни в Европейски Съюз, тъй че не давам отговор за тези проблеми сега.

- Не сте писали до шефовете на институциите?

- Написали сме. За сведение сме уведомили представители на европейския парламент и европейската комисия за това, че очевидно има индикации, че сръбската страна не извършва интернационалните съглашения.

- Обвързвате ли въпреки всичко започването на договаряния (за участие на Сърбия) с този въпрос?

- Ама аз не съм посланик и не съм политик, аз съм правист. Аз известявам за един юридически проблем, а политическите... Давам една информация, която е юридическа на Европейска комисия и на Екологичен потенциал, а политическите заключения ще си ги създадат съответните политици, дипломати и хора, от които зависи това нещо.

- Какъв е мотивът на срещата ви с господин Тимерманс през днешния ден следобяд?

- Аз не разясня работни срещи. Преди малко имаше работна среща с нашите представители в Екологичен потенциал, обсъдихме три - две неща съществени: целите на прокуратурата и това, което прави прокуратурата, с цел да завърши дефинитивно механизма за съдействие и инспекция. И третото, което обсъдихме, е че декларирахме, че имаме ясното схващане, че това не е краят на всичко, а е началото. Че ние имаме доста задължения, които би трябвало да осъществим към нашите европейски и евроатлантически сътрудници. 

- Как е времето в Москва, кажете (отново към Атанас Чабонов)

- В Париж пребивавам, господин Гешев

- Ааа. А имате ли апартамент в Париж?. 

- Живея чартърен

- Така ли, добре сте? 

- Кажете, господин Гешев, за Емил Радев ще бъде ли разследван за либийската случка - пиратско нахлуване, похищение с подправен документ?

Т ук към този момент се намесва евродепутатът от ГЕРБ Алексдандър Йорданов, който прекъсва въпрсите на основния редактор на " Биволъ " с ядосан изблик : " Бе, може ли да приказваш такива нелепости, бе, Чобанов. А, бе, вий напълно изпаднахте. В безспорна нецензурност изпаднахте, я съ дръжте културно, бе! Сърбия няма да влезе в Европейски Съюз, до момента в който крие такива, като Цветан Василев. Няма влизане! И защитете тази позиция, в случай че сте демократи и публицисти, а не дребни провокаторчета ".

Така неофициалната среща на Гешев с публицисти в Брюксел завършва небрежно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР