Прокуратурата публикува снимките и самоличността на двамата лишени от свобода,

...
Прокуратурата публикува снимките и самоличността на двамата лишени от свобода,
Коментари Харесай

Ето кои са опасните рецидивисти, избягали от Софийския затвор

Прокуратурата разгласява фотосите и самоличността на двамата лишени от независимост, които избягаха този следобяд от пандиза в София. Това са:

– Радослав Колев, рецидивист, наказан на наказване отнемане от независимост в размер на 26 години, за убийство;

– Владимир Стефанов, рецидивист, наказан на наказване отнемане от независимост в размер на 30 години, за обир, похищение и опит за ликвидиране на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Двамата са избягали към 16.30 ч. през централния вход на пандиза, научи “Труд”. Единият е бил въоръжен с револвер, а другият – с нож. Успели са да преминат през две или три охранителни загради, до момента в който излязат на независимост.

Образувано е досъдебно произвеждане по член 297 Наказателен кодекс /бягство на затворници/, като предмет на инспекция са и дейностите на охранителния състав в Затвора София. По първични данни, бягството е осъществено и посредством опасност на дежурни надзиратели с огнестрелно оръжие, с което пандизчиите са разполагали, като по този метод са преодолени няколко поста в корпуса на Затвора София, показват от прокуратурата.

На място в Затвора София са изпратени двама прокурори от СГП, като дейностите по следствието се правят от Столична дирекция на вътрешните работи.

Столична дирекция на вътрешните работи приканва жителите, които разполагат с спомагателна информация за търсените, да алармират при обезпечена анонимност на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.

От дирекцията предизвестяват жителите да алармират незабавно, ако виждат двамата мъже. По данни на полицията те са нападателни, допустимо е да са въоръжени и да окажат опозиция.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР