Прокуратурата публикува нови доказателства, установени от разследващите за обвинените в

...
Прокуратурата публикува нови доказателства, установени от разследващите за обвинените в
Коментари Харесай

Прокуратурата отново разсекрети данни срещу Тад груп и ги даде на медиите

Прокуратурата разгласява нови доказателства, открити от проверяващите за упрекнатите в тероризъм след офанзивата против Национална агенция за приходите хакер Кристиан Бойков и шефът му Иван Тодоров.
" Въпреки прозрачността, се популяризират погрешни изказвания, които целят злепоставяне на магистрати ", аргументират разсекретяването на доказателствата от прокуратурата.
Делото е против компанията „ Тад груп ”, а трима са упрекнати за източването на данните на 5 милиона българи от системата на Национална агенция за приходите. Решението на магистратите е взето след голям брой запитвания.
Разследващите досега оповестиха, че са налични данни за съществени закононарушения, в това число опит за дестабилизация на страната и държавното управление и всяване на безпорядък в обществото.
Обвинените по делото са шефът на „ Тад груп ” Иван Тодоров, комерсиалният шеф Георги Янков и служителят Кристиян Бойков.
Действието на спецпрокуратурата идва по-малко от месец, откакто прокурор Евгения Станкова разгласи, че делото ще се гледа при закрити врата, с цел да не бъдат разгласявани данни, които да всяват в допълнение обществено напрежение и суматоха в обществото.
Тогава Станков бе безапелационна, че каквито и въпроси да й бъдат задавани те са обект на засекретяване, защото касаят националната сигурност и тя няма да може да отговоря на тях.
В последна сметка доказателства не престават да бъдат изнасяни по формалния ред посредством уеб страницата на прокуратурата.
Експертната информация можете да видите тук
Записи от камерите тук
Разпитите на очевидците тук

Новите диалози сочат, че причинителите са знаели тъкмо какво вършат и в действието има предумисъл. Специализираната прокуратура дава спомагателна информация, написа в новото известие във връзка доказателствата.
На 08.08.2019 година в извършено правосъдно съвещание Апелативният профилиран углавен съд взе по отношение на обвинения Иван Тодоров най-тежката мярка за неотклонение - " задържане под стража ".
Съдът се срещна с показаните от Апелативната профилирана прокуратура нови доказателства по отношение на осъществената хакерска офанзива против Национална агенция за приходите. Той и останалите двама души са обвиняване в тероризъм.
До сегашния миг Специализираната прокуратурата два пъти оповести данни от досъдебното произвеждане, тези доказателства са разгласени след позволение на наблюдаващия прокурор, както и откакто същите са били предмет на правосъдно разискване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР