Прокуратурата проверява незаконни действия на двама полицаи непосредствено преди катастрофата

...
Прокуратурата проверява незаконни действия на двама полицаи непосредствено преди катастрофата
Коментари Харесай

Двама полицаи се проверяват след катастрофата на Околовръстното

Прокуратурата ревизира противозаконни дейности на двама служители на реда директно преди злополуката на Околовръстното шосе в София, при която почина френски жител, а други двама бяха ранени. За инспекцията се разбра в Софийския апелативен съд, който сега като втора инстанция гледа мярката за неотклонение на обвинявания за злополуката Димитър Любенов, заяви bTV.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че двамата униформени са отстранени от работа. По-късно през днешния ден се чака Министерство на вътрешните работи да изнесе детайлности по случая.

Жестоката злополука на Околовръстното шосе на София стана на 25 септември. Тогава 39-годишният мъж, който има общо 28 санкции за нарушение на разпоредбите за придвижване по пътя, удари с поршето си излизащ от локалното платно " Форд ". Загина 64-годишен френски жител, а 62-годишната му жена се озова в болница с заплаха за живота.

Кръвната проба сподели 1,73 промила алкохол в кръвта, а също и кокаин. Според автотехническата експертиза Любенов е карал със 195 км/ч при ограничаване на правата от 80 км/ч.

Първоначално Любенов бе упрекнат, че е предизвикал злополуката по несъобразителност. На 30 септември обаче прокуратурата промени обвиняването и го притегли към наказателна отговорност за това, че нарушавайки разпоредбите за придвижване по пътищата по отношение на режима на скоростта и пренебрегвайки възбраната да ръководи МПС след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, е осъществил пътнотранспортно произшествие и съзнателно е предизвикал гибелта на френския гражданин. Според обвиняването казусът е изключително тежък и заради това действието е преквалифицирано. Новият текст на обвиняването планува от 15 до 20 години или пожизнен затвор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР