Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на Младост Десислава Иванчева, каза

...
Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на Младост Десислава Иванчева, каза
Коментари Харесай

Прецизирани са обвиненията срещу Иванчева и Дюлгеров

Прокуратурата уточни обвиняванията против кмета на " Младост " Десислава Иванчева, сподели ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Прецизирани са и обвиняванията против предходния кмет на региона Петко Дюлгеров, сподели юристът му Мариана Тодорова.

Петко Дюлгеров, Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова бяха арестувани предходната седмица при акция на прокуратурата и КПКОНПИ.

Иван Гешев уточни, че част от бранителите по случая с Иванчева са отказвали да подпишат документи. Обвинението доуточнявало дати, свързани с следствието.

Мариана Тодорова изясни, че са конкретизирани местата и датите, на които Иванчева се е срещнала с Дюлгеров и е поискала и получила " подарък ". Адвокатката добави, че Дюлгеров не се е отказал към момента от първичните си писмени показания, дадени при задържането му. Дюлгеров е желал да помогне на предприемача Александър Ваклин, с цел да се придвижи преписката му в общината.

Нови доказателства не са предоставени по повод обвиняването на Дюлгеров. Мариана Тодорова сподели, че ще възразява пред съда за новото обвиняване, тъй като не е спазен срокът за покачване на ново обвиняване - три дни. Адвокатът сподели още, че на Дюлгеров му е било дадено от следователите и оперативните служащи, при задържането му, че в случай че спомага за откриване на закононарушението, ще бъде освободен и няма да бъде арестуван.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР