Прокуратурата преосмисли позицията си по делото срещу шефката на фармацевтичния

...
Прокуратурата преосмисли позицията си по делото срещу шефката на фармацевтичния
Коментари Харесай

Прокуратурата се отказа от делото срещу шефката на фармацевтичния съюз

Прокуратурата премисли позицията си по делото против шефката на фармацевтичния съюз Асена Сербезова. Пред Софийския градски съд, който през днешния ден гледа като втора инстанция процеса против нея за всяване на суматоха по време на изключителното състояние, прокуратурата не поддържа обвиняването. Мотивът на прокурорът бе, че Сербезова не е направила закононарушение.

Досега прокуратурата настояваше Сербезова да бъде наказана поради две нейни интервюта по БНР и Българска национална телевизия, в които приказва за вероятен дефицит на медикаменти. През март Софийският областен съд я оправда, само че прокуратурата стачкува и по този начин делото стигна до градските магистрати. Пред тях прокурорът пледира, че в тази ситуация става въпрос за отстояване на мнение, което не е целенасочено невярно заблуждаващо съобщение за паника. Подсъдимата вярно е оправдана, да си удостовери напълно оправдателната присъда, пледира прокурорът.

Съдът получи от НЗОК информация със сигнали от търговци, снабдители и пациенти за липса на медикаменти. Градските магистрати ще се произнесат по делото в 1-месечен период.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР