Прокуратурата няма отношение към темата за нова конституция и свикване

...
Прокуратурата няма отношение към темата за нова конституция и свикване
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата не проверява частни бизнеси, а крадливи политици и държавни служители |

Прокуратурата няма отношение към тематиката за нова конституция и привикване на Велико Народно заседание. Държавното обвиняване не ревизира частни бизнеси, а единствено приватизационни покупко-продажби на прехода.

Това разгласи основният прокурор Иван Гешев пред Нова тв. 

По въпроса за новия план за конституция на ГЕРБ Гешев беше внимателен и единствено сподели, че прокуратурата била подготвена да изготви мнение, в случай че е належащо.

" Това е политическият дневен ред. За мен са значими въпросите за българските жители, а те са – ще се решат ли проблемите с убийствата на пътя от дрогирани и пияни водачи, както и доста други въпроси, които българската прокуратура е сложила пред Народното събрание и законодателната власт. Ако изискат мнение от прокуратурата, ще дадем своето мнение ", сподели Гешев.

Той дефинира като подправена вест обвиняванията, че прокуратурата протяга ръка на частни бизнеси.

" Тук се развива следващата пропагандна акция, или както е съвременно да се споделя, фалшив нюз. А тя е в посока, че надали не ревизираме работещи предприятия, служащи, работещи бизнеси, притежатели на работещи бизнеси ”, съобщи шефът на държавното обвиняване.

До момента от ДАНС към Върховната касационна прокуратура са постъпили материали за 28 покупко-продажби от прехода. И следва да бъдат формирани досъдебни производства при открити нарушавания.

„ Ние ревизираме крадливи български политици и държавни чиновници, които са нарушили преди много време служебните си отговорности и са приватизирали, откраднали нелегално държавна благосъстоятелност. Това е следващата подправена вест, с която се пробват да плашат естествения бизнес. В България частната благосъстоятелност е неприкосновена ”, сподели още Гешев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР