Прокуратурата назначи тройна съдебномедицинска експертиза и официално потвърди смъртта на

...
Прокуратурата назначи тройна съдебномедицинска експертиза и официално потвърди смъртта на
Коментари Харесай

Назначиха тройна съдебномедицинска експертиза за смъртта на полицая Иван Тасев

Прокуратурата назначи тройна съдебномедицинска експертиза и публично удостовери гибелта на служителя на реда Иван Тасев, който пострада при случай на автомагистрала " Тракия “. Това заяви за прокурор Атанас Илиев, от Районна прокуратура Пловдив. Експертизата е назначена в незабавен порядък още през вчерашния ден - 4 декември,  с цел да се открият аргументите за гибелта на служителя на реда.

Ако се откри причинно - следствена връзка с злополуката, то делото ще бъде изпратено в Окръжна прокуратура, сподели прокурор Илиев. Изчакват се резултатите от тройната-съдебно здравна експертиза. Те най-вероятно ще трансформират и обвиняването към водача, предизвикал злополуката.

Припомняме, че злополуката, с присъединяване на полицейския автомобил, породи на 26 ноември на автомагистралата сред Пловдив и Пазарджик, в ранния следобяд. Патрулната кола, осигуряваща подпомагане при полагането на маркировка бе ударена откъм гърба от различен автомобил. Двама служители на реда пострадаха - Тасев и негов сътрудник, който бе с рана по главата, само че към този момент е в устойчиво положение.

35-годишният Иван Тасев бе настанен в УМБАЛ " Свети Георги " с тежка черепно-мозъчна контузия, където лекарите до през вчерашния ден се бориха за живота му.

Прокуратурата към този момент притегли като обвинен водача, предизвикал злополуката. Обвинението е за породена междинна телесна щета като лидер на МПС по несъобразителност. Но при новите условия и настъпилата гибел неговото обвиняване ще бъде променено в по-тежко.

Обвиняемият е 74-годишен мъж. Той също е в болница със строшаване на таза. За неговото положение също е назначена здравна експертиза.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР