Прокуратурата е започнала проверка на твърденията, казани от Светослав Илчовски

...
Прокуратурата е започнала проверка на твърденията, казани от Светослав Илчовски
Коментари Харесай

В помощ на прокуратурата – какво да търси от Илчовски и Ангелов за Бойко Борисов

Прокуратурата е почнала инспекция на изказванията, казани от Светослав Илчовски и Иван Ангелов пред Комисията по проверката на ръководството за 10 години обратно, водена от Мая Манолова. Това през вчерашния ден, 9 май.
Понеже леко съм песимистичен дали държавното обвиняване ще се оправи – не за нещо друго, ами едни неприятни, неприятни хора потеглиха да му закриват профилираното звено, пък без експерти по какъв начин ще я преборим тази проведена престъпност и корупция, ще си разреша да дам няколко непоискани съвета. По-добре да ги дам в този момент, в сравнение с да очаквам да ми ги изискат, че ще си отчакам да се оправим както очаквам от 1989 година насам. Пък и като се сетя и даже не признаха публично, че той приказва на тях...
Първо, г-да и г-жи прокурори, погледнете – този, на който му споделят Пилето. Защото той защитаваше Бойко Борисов. И хубаво го отбрани, спор няма – по няколко точки:
1. Че Борисов оказва помощ на бизнеса му – за ветеринарен документ. Премиерът в оставка в действителност ли го е направил? И единствено за Пилето ли го е правил или и за други? А като го е правил, дали е получавал тарелки пилешки гърди или е като работата със Суджукгейт – единствено, вероятно, някой по този начин си приказва и нашият министър председател в оставка въобще не може да е отговорен?
2. Дарението от фурми от ОАЕ. Г-н Ангелов нещо май се пообърка – разправя, че било договорка? Т.е. покупко-продажба, а в общественото пространство беше оповестено подаяние? Хайде прокуратурата да бъде по този начин добра да изясни какво тъкмо е объркал господин Ангелов – тъй като тук за държавна работа става въпрос, а страната дава отговор за парите на данъкоплатците. И работата с ОАЕ беше ние им даряваме храни, те на нас – медицински консумативи поради пандемията, единствено че!

3. Защо Ангелов приказва, че Бойко Борисов можел да си откри и заплати по-скъпа от 5000 лв. компаньонка? Да си поръчваш дами за пари в България законно ли е? А парите от кое място идват, по имотна декларация декларирани ли са? Или нещо отново се обърка господин Ангелов?
Що се отнася до Илчовски, сигурно има погрешни неща, което обаче не значи, че няма и правилни. Но има значими неща, които би трябвало да се ревизират. На първо място – това за записа с издевателства над пандизчия от надзиратели и дали Бойко Борисов е знаел, подал ли е сигнал в прокуратурата? На второ място – дали с кух оборот и пенсионни сдружения са били подлъгани да купуват акции на компанията?! Или по-лошо – със знанието, че вероятно оборотът на " Градус " не е напълно същински, български пенсионни фондове все пак купуват акции на компанията? Или още по-лошо - пенсионни фондове са били принудени да купят акции на " Градус "?
Чакаме – същински и логичен обясними отговори от прокуратурата. Иначе тя в действителност не ни би трябвало, в случай че не прави работа и на идващите избори тези, които желаят да я реформират и да закрият неработещи звена, може да получат още повече доверие!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР