Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу генералния директор на Българската

...
Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу генералния директор на Българската
Коментари Харесай

Съдят директора на БТА заради неизгоден договор за трапезна вода

Прокуратурата е внесла обвинителен акт против генералния шеф на Българската телеграфна организация (БТА) Максим Минчев за подписване на неизгодна договорка за доставка на трапезна вода. Това излиза наяве от известие на институцията.
В интервала от 08.02.2016г. до 10.01.2017г., в гр. София, в изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, Минчев умишлено е сключил две неизгодни покупко-продажби и от това са произлезли обилни вреди за Българска телеграфна агенция в общ размер 93 584,64 лева, показват от прокуратурата.

Предмет на покупко-продажбите било даване на реклама и осведомителни услуги от страна на Българска телеграфна агенция против осъществена услуга за потребностите на организацията - даване на трапезна вода на цени, надвишаващи междинните пазарни в пъти.

При избора на снабдител на минералната вода не били прилагани справедливи критерии, които да обосноват взимане на пазарноориентирано управническо решение във финансов интерес за Агенцията. Не било осъществено изследване на пазара, и не били провеждани публични поръчки, макар съществуването на предпоставките за това.

Спрямо Минчев е избрана мярка „ подписка “.
Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване от една до шест години „ отнемане от независимост “ и, като съдът може да постанови, отнемане от право да се заема избрана социална или държавна служба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР