Прокуратурата е протестирала на втора инстанция оправдателната присъда по делото

...
Прокуратурата е протестирала на втора инстанция оправдателната присъда по делото
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира оправдателната присъда по делото Алабин

Прокуратурата е протестирала на втора инстанция оправдателната присъда по делото " Алабин " с искане за постановяване на нова, неоправдателна присъда, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване, представени от Българска телеграфна агенция.

На 14 ноември Софийският градски съд оправда подсъдимите по делото за срутилата се постройка - монумент на културата на ул. " Алабин " в София през 2006 година, която умъртви две млади дами.

Подсъдими по делото са четирима души. То потегли в съда през октомври 2016 година

В известието на прокуратурата се споделя още, че съгласно административните ръководители на прокурора по делото Милко Момчев няма каквито и да е учредения за формиране на дисциплинарно произвеждане против него. Той не е нарушил по никакъв метод професионални отговорности или етични правила с изявление пред медиите след присъдата.

Сигнал против прокурора е бил подаден на 19 ноември от юрист Ина Лулчева, която отбраната един от подсъдимите по делото. Според сигнала изразената обществено позиция от Милко Момчев, че евентуална причина за оправдаването на подсъдимите е настъпила при правосъдното разследване " смяна " на показанията на главен очевидец, съставлява " заблуждаване на обществото и уронване на престижа на правораздаването, с цел да се избегне персонална професионална отговорност и да се оправдае поддържането на очевидно голословни обвинявания ".

От прокуратурата декларират, че предявяването на сигнал, визиращ съображение за дисциплинарно освобождение от служба на магистрат и общественото му обявяване, се преглежда като опит за въздействие върху наблюдаващия прокурор, сбъднат в периода за протестиране на постановената оправдателна присъда, предвид на решението му дали да стачкува същата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР