Прокуратурата е повдигнала обвинение на 39-годишния Димитър Любенов, който в

...
Прокуратурата е повдигнала обвинение на 39-годишния Димитър Любенов, който в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора от катастрофата на Околовръстното - 112

Прокуратурата е повдигнала обвиняване на 39-годишния Димитър Любенов, който в неделя сутринта на околовръстното шосе на София аргументи тежка злополука, довела до гибелта на 64-годишен французин. Това заяви заместник-градския прокурор на София и представител на градската прокуратура Десислава Петрова на взаимен брифинг с представители на " Пътна полиция ".

Катастрофата стана тази заран към 04: 00 часа, когато „ Порше Панамера “ излетя от локалното платно и се удари в различен автомобил, " Форд фокус ", движещ се към аерогарата. При конфликта е умрял 64-годишен френски жител. Неговата спътница и водачът на интонации от „ Поршето “ автомобил са със междинни телесни повреди.

В шофьорското досие на мъжа, предизвикал злополуката са регистрирани нарушавания, свързани със скоростта на придвижване. Любенов е засичан да надвишава с над 50 километра рестриктивните мерки отвън обитаемо място и с над 40 километра възбраните за оптималната скорост в чертите на града.

Комисар Радослав Начев, заместник-началник на пътна полиция към Столична дирекция на вътрешните работи, изясни, че лидерът, предизвикал произшествието, е дееспособен. От 2002 го до 2009 година има пет нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, от 2011 година до момента по отношение на него са издадени 23 електронни фиша за превишение на скоростните режими. Миналата година на 5 април автопатрул стопира лидера за неизползване на колан, като му е формиран акт, от юни т.г. досега той има издадени пет фиша. Незаплатените санкции за нарушаване на закона на мъжа са на стойност 1950 лева Други санкции за 2500 лв. към този момент е платил.

Назначени са експертизи. Разпитани са директни очевидци на конфликта. Не са открити следи от спирачен път при първичния оглед на местопроизшествието.

Според свидетел, лидерът на колата, предизвикала злополуката е бил пийнал и надрусан и в началото е отказал да му бъде изработен тест за съществуването на алкохол и наркотични субстанции в кръвта, само че след това се е съгласил.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР