"Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на

...
"Прокуратурата бездейства по въпроса с проверката на имущественото състояние на
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Прокуратурата бездейства по проверката на 38 политици и магистрати

"Прокуратурата бездейства по въпроса с инспекцията на имущественото положение на 38 политици и магистрати, които имат парцели в чужбина, само че не са декларирани тук. Имам доказателства за това. Прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос, с цел да не си основава неприятности със мощните на деня ", разгласи пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Според него жители, които са позволили неточност и не са заявили имуществата си, могат да се усещат отговорни, а по този начин те стават лесни за операция:
"ВСС има много изрично държание в поддръжка на основния прокурор не инцидентно.
Прокуратурата има данни за магистрати от Висш съдебен съвет. Там има материали за почитан прокурор и за неговата брачна половинка. Един подобен прокурор няма да изиска да се разгласяват такива данни, тъй като ще зародят въпроси и за него самия ", уточни Рашков.
Той позволи, че е допустимо тези политици или магистрати да не са заявили имуществата си поради придобиването им посредством корупционно държание.
Междувременно министърът на вътрешните работи разяснява и други настоящи тематики.
"Оперативната работа би трябвало да направи нужното да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни обстоятелства за българската магистратура, за ръководещите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да вършат каквото си желаят ", сподели Бойко Рашков във връзка извиканите за разпит някогашни прокурори и настояща следователка и някогашния аграрни министър Мирослав Найденов. Той уточни, че след привършване на инспекцията ще бъдат направени заключения и преписката ще бъде изпратена на съответната способена прокуратура.
"Главният прокурор ще се намеси и в този случай. Неговият предходник също е проявявал безучастие във връзка с това досъдебно произвеждане, което е било прекъснато ".
По мотив отговори за изказванията за подслушванията Рашков препрати към "институцията, която е поискала и получила позволения за подслушване на голям брой хора, излезли да стачкуват " - профилираната прокуратура.
"Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, би трябвало да бъдат подложени на наблюдаване със СРС, ползвайки правното съображение "престъпление срещу сигурността на републиката "... Знам имената на подслушваните ", сбит беше той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР