Проклятие е надвиснало над звездите от обичаната вокална формация Тоника“

...
Проклятие е надвиснало над звездите от обичаната вокална формация Тоника“
Коментари Харесай

Проклятие е надвиснало над Тоника

 Проклятие е надвиснало над звездите от обичаната вокална групировка " Тоника “ и нещастията за тях нямат край. Внезапната гибел на Ваня Костова потресе основателя на групата Стефан Диомов, а цялата естрадна колегия не може да прежали ангелогласната певица, която си отиде единствено на 64 години след тайнствен инфаркт.

На същата възраст от този свят отлетя и Гого Найденов – един от доайените на " Тоника “, който ни напусна през 2014 година Той показа за проблемите си през 2010-а, когато в отворено писмо до медиите помоли за помощ от сътрудници, познати и непознати, защото със брачната половинка му и негова колежка Ева нямаха задоволително средства, с цел да го лекуват. Въпреки че за негативно време нужните парични средства бяха събрани с помощта на проведените концерти и събития в негова помощ, положението на Гого се утежни година и половина преди да издъхне поради неправилно сложена диагноза латерална миотрофична склероза. Певецът опита лекуване в Европа и Китай, само че без необикновен триумф, написа " Ретро ".

Впоследствие се оказа, че диагнозата е лаймска болест и в действителност артистът е лекуван погрешно. Затова се наложи по-късно изпълнителят да чисти организма си от тежки метали, които натрупал от продължителното пиянство на неверните медикаменти. През цялото време неразделно до него бе брачната половинка му Ева, която и до ден сегашен не може да преодолее загубата му и живее самотно в Айтос, където се грижи за болната си майка.

По-малко от година след гибелта на Гого нова покруса покруси " Тоника “. В края на лятото на 2014 година стана ясно, че доведеният наследник на тяхната колежка Милица Божинова е поставил самичък завършек на живота си. Георги Масларски се самоуби, като скочи от апартамент в столичния квартал " Борово “. Той беше наследник на артиста и композитор Асен Масларски, който от дълги години живее на фамилни начала с Милица след развода с първата си жена.

Детето си след злокобен случай погреба и Сия от " Тоника “, която от дълго време е бежанец в Америка. Нейната дъщеря Лиа почина в жестока злополука в Лос Анджелис единствено на 31 години. Автомелето бе провокирано от нейния избраник –баскетболната звезда Ресуъл Бътлър, който също умря при трагичния случай. Малко преди този момент двамата се бяха сгодили по изключително сантиментален метод, само че изгубиха животите си, преди да вдигнат женитба и да станат родители. В България щерката на Сия от " Тоника “ не бе известна до гибелта си, само че в Америка беше същинска поп икона.

Едва 16-годишна, тя стига до финалите на тамошния " Мюзик Айдъл “ и влиза в музикалната промишленост с летящ старт, като прави феноменална кариера на певица и продава хиляди копия от албумите си. Малко след нея от тъга по заровената си щерка си отиде и татко ѝ – Трошан Владовски. Той бе брат на Чочо Владовски и първи брачен партньор на Сия, с която се разведоха от дълго време, само че бяха близки до последно. И сега някогашната певица живее в Щатите и има втори мъж, само че към момента не се е съвзела от черните случки в живота си.

Създателят на " Тоника “ – композиторът Стефан Диомов, пък се сблъска челно със съществени инциденти в последните месеци. Отдавна се знае, че настойникът на групата има сърдечни проблеми, които се появили след свадите сред членовете на групировката и разправиите им с него.През този февруари обаче тежък Ковид сполетя музикалната легенда. Наложи се той да бъде признат и лекуван в болница.

" Можех да си слага ваксина още през януари, обаче все отлагах, тъй като смятах, че няма по какъв начин да се заразя. Бях преднамерен, само че в този момент знам едно – имунизациите са единственият метод да се преборим със болестта. Самия ковид изкарах почти леко за към седмица. След това обаче получих тежки затруднения в доста органи, стомашно-чревният ми тракт отхвърли. Отслабнах със 7 кг, докторите безусловно ме върнаха от оня свят “, описа Диомов за борбата си с Ковид-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР