Производството във Виетнам е изгодно за Samsung, заради екологичните цели

...
Коментари Харесай

Виетнам убеждава Samsung да построи завод за чипове в страната


Производството във Виетнам е преференциално за Samsung, поради екологичните цели на компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Делегация от виетнамски политици, водена от президента Нгуен Суан Фук, ще се срещне в Сеул с южнокорейските управляващи отпред с президента Юн Сук-Йол. На договарянията ще участват водачите на най-големите корейски корпорации, а виетнамските делегати ще продължат да убеждават шефа на Samsung Electronics да построи дружество за произвеждане на чипове в страната.
още по темата
Samsung към този момент е най-големият задграничен вложител във Виетнам, създава множеството от своите смарт телефони там и е подготвен да приключи този месец разширението на R&D центъра си в страната, който ще наеме 2200 локални експерти и ще се концентрира върху създаване на мобилни устройства и мрежов хардуер и програмен продукт.

За създаване на изследователския център са отделени 220 милиона $, а общо за времето на наличието си във Виетнам Samsung е вложил над 20 милиарда $ в локалната стопанска система, отбелязва Business Korea.

Лий Дже Йонг, основният изпълнителен шеф на Samsung Electronics, води договаряния за разширение на вложенията на компанията във виетнамската стопанска система от есента на 2018 година, когато актуалният президент на страната към момента беше министър-председател. За Samsung изборът на Виетнам като място за създаване на ново дружество за произвеждане на чипове може да бъде от изгода, защото локалната промишленост интензивно употребява електрическа енергия от възобновими източници – нейният дял доближава 10% от цялата употребявана сила, а това над два пъти повече, в сравнение с в самата Южна Корея.

Samsung е заставен да свери проектите си за разширение на производството с световната екологична стратегия, която допуска преход към възобновими енергийни източници. Шефът на компанията би трябвало да посети Виетнам този месец, с цел да участва на церемонията по довеждане докрай на новия проучвателен център и да продължи договарянията с локалните управляващи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР