Производството в два от британските автомобилни заводи на Jaguar Land

...
Производството в два от британските автомобилни заводи на Jaguar Land
Коментари Харесай

Jaguar спира производството си във Великобритания поради недостиг на полупроводници

Производството в два от английските автомобилни фабрики на Jaguar Land Rover (JLR) ще бъде краткотрайно спряно от понеделник заради нарушавания във веригата за доставки, в това число неналичието на полупроводникова техника, оповестиха от компанията в четвъртък.

" Ние коригирахме индустриалните графици за избрани транспортни средства, което значи, че нашите фабрики в Castle Bromwich и Halewood ще работят стеснен интервал, като ще спрат краткотрайно от понеделник, 26 април “, разгласи компанията, благосъстоятелност на Tata Motors.

Производството в третия английски авто цех на JLR в  Solihull, централна Англия, ще продължи, оповестиха от компанията.

" Подобно на други автомобилни производители, сега изпитваме известно спиране на веригата за доставки поради отрицателните последствия от коронавирусната пандемия. Ние работим в тясно съдействие със засегнатите снабдители, с цел да разгадаем проблемите и да сведем до най-малко въздействието върху поръчките на клиентите, където това е допустимо ", показаха от Jaguar.

Пандемията Covid-19 увеличи търсенето на полупроводникови чипове за приложимост в електрониката, като компютри, защото огромна част от хората по света работеха от у дома, до момента в който доставчиците се мъчат да се приспособят, което пък визира редица производители на коли. Засегнати са и комерсиалните потоци.

В сряда производителят на коли Stellantis съобщи, че ще размени цифровите скоростомери с по-старомодни аналогови в един от своите модели Peugeot предвид на проблемите с дефицита на полупроводникова техника.

Финансовият шеф на Renault съобщи в четвъртък, че производството на коли е спаднало с десетки хиляди транспортни средства през първото тримесечие вследствие на този дефицит.

Редица други автомобилни производители по света, в това число General Motors, Ford и Honda, също бяха принудени краткотрайно да спрат индустриалните линии поради проблеми с дефицита на полупроводници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР