Производството по несъстоятелността на Еврофутбол е започнало по молба на

...
Производството по несъстоятелността на Еврофутбол е започнало по молба на
Коментари Харесай

Съдът официално обяви фалита на ”Еврофутбол”

Производството по несъстоятелността на " Еврофутбол " е почнало по молба на компанията " Ботел " ЕООД, която твърди, че има вземания в размер на 21 759 лева от хазартната компания на Божков поради два подписани контракта за районно посланичество в София - Изток и София - Запад. Справка в Търговския указател сподели, че " Ботел " ЕООД е еднолична благосъстоятелност на братята Цветомир и Боян Найденови и техният татко Стефан.

В решението си съдът открива, че към сегашния миг " Еврофутбол " дължи на хазната налози и лихви върху тях в размер на 356 156 766 лева Публичните отговорности на компанията са насъбрани в резултат на непозволено спестени такси от лотарийните игри, твърди Държавната комисия по хазарт, която на 25 март м.г. взе решение да отнеме лиценза на " Еврофутбол ".

" С оглед на това и поради обстоятелството, че този търговец е спрял да прави стопанска активност поради отнетия му лиценз, би трябвало да се заключи, че липсват учредения да се смята, че съществува каквато и да е възможност той да преодолее положението на некадърност да извършва своите краткосрочни отговорности ", написа в решението си арбитър Диляна Господинова.

" Еврофутбол " е следващата
хазартна компания на Васил Божков, която съдът афишира в неплатежоспособност. В началото на 2021 година публично банкрутира и компанията " Ню Геймс ", която оперираше " Националната лотария ". Тогава стана ясно, че петима души не са получили облагите си, които възлизат на над 4 500 000 лева, от печеливши билети.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР