Производството на месо замърсява и изисква много пространство и ресурси

...
Производството на месо замърсява и изисква много пространство и ресурси
Коментари Харесай

Готови ли са децата да ядат насекоми?

Производството на месо замърсява и изисква доста пространство и запаси (вода, зърнени храни…). За да защитим планетата, би трябвало да намерим нови източници на протеини. Едно от решенията е да се размени, най-малко отчасти, месото с инсекти.

Проблемът е, че насекомите не са доста апетитни за нас, както и изобщо за западния свят. И въпреки всичко 2 милиарда души (в Азия, Африка, Южна Америка) си ги ядат постоянно. Най-често употребяваните в света са бръмбарите основно под формата на ларви (като брашнен червей), лепидоптери (гъсеници) и ципокрилите (пчели, оси и мравки).

Насекомите са забавно предложение, тъй като замърсяват по-малко и изискват по-малко вода и храна от кравите или прасетата. Те също по този начин се нуждаят от по-малко пространство за развъждане и са богати на протеини.

От няколко години откривателите изследват по какъв начин да накарат възрастните на Запад да одобряват насекоми… само че никой не поглежда към децата. Поне до момента.

 2015.09-433-057ar2p2 Cirina butyrospermi(Saturniidae,Lepidoptera),larva(caterpillar),'chitoumou'='chenille de karité'.snack Banfora(Comoé Prv.,Cascades Rgn),BF sat05sep2015-1655h

Резултатите от тези изследвания демонстрират на първо място, че децата считат, както и възрастните, че насекомите не са годни за консумация в нашата просвета. Според тях насекомоядите живеят в далечни страни или го вършат, с цел да оцелеят. Всеки случай яденето на инсекти се свързва с нечистотия или отвратителни провокации в излъчвания като „ Fort Boyard “ или „ Koh-Lanta “.

Преди да бъдат изложени на инсекти в изследването, множеството деца непринудено показват, че биха отказали да ги ядат, тъй като са отвратени от тях. Те си показват противен усет и чувство в устата си. Когато виждат насекомите на фотоси или в действителния живот, те са по-привлечени от по-малките инсекти като червеи, които са по-лесни за преглъщане от щурци или скакалци.

Насекомите, овкусени с кетчуп или шоколад, са малко по-приемливи, тъй като, несъмнено, това са усети, които те познават и харесват. Но храните, които избират, са тези с присъединяване инсекти, като торта, тъй като наподобява като „ елементарна торта “.

От друга страна, интервюираните деца в дребни групи от по две или три си въздействат и взаимно. Някои в последна сметка се съгласяват да ядат торта с инсекти, тъй като приятелите им я пробват. Децата също са по-склонни да опитат цели инсекти, откакто гледаха телевизионното предаване с добре сварените инсекти.

Това изследване демонстрира, че децата във Франция могат да свикнат с концепцията да ядат инсекти много бързо. Те се отвращават, когато ги видят цели, само че въпреки всичко демонстрират любознание. Техният интерес може да се усили, в случай че насекомите се свържат с познати усети или храни и в случай че се ядат в успокояваща обстановка, като да вземем за пример със фамилията, или в занимателна обстановка, като да вземем за пример по време на предизвикателство с другари.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР