Производството на Lamborghini Aventador приключи миналата седмица, отбелязвайки нов крайъгълен

...
Производството на Lamborghini Aventador приключи миналата седмица, отбелязвайки нов крайъгълен
Коментари Харесай

Lamborghini приключва производството на Aventador, затваряйки главата за ерата на чистия V-12

Производството на Lamborghini Aventador завърши предходната седмица, отбелязвайки нов крайъгълен камък за Lamborghini допълнително от едно отношение.

Последният образец беше Aventador LP 780-4 Ultimae Roadster, приключен в ексцентричен светлосин цвят, определен от швейцарския покупател.

Версията Ultimae на Aventador беше показана през 2021 година като последния вид на Aventador. Производството, лимитирано до 350 купета и 250 роудстъра, трябваше да завърши по-рано, само че Lamborghini удължи периода заради загубата на някои екземпляри по време на потъването на товарния транспортен съд Felicity Ace през февруари.

Представен на автомобилното ревю в Женева през 2011 година, Aventador е най-популярният V-12 модел на Lamborghini досега, който е основал осем разновидността, без да се броят специфичните екземпляри в дребен размер, и е продаден в 11 465 бройки по целия свят. Това е повече от общия брой продажби на всички предходни модели с V-12.

" Lamborghini Aventador промени разпоредбите на играта още при стартирането си на пазара и беше флагманският модел на Lamborghini в продължение на 11 години на произвеждане ", съобщи в изказване Стефан Винкелман, ръководител и основен изпълнителен шеф на Lamborghini.

Наследникът на Aventador бе тестван преди упования дебют при започване на идната година и макар че ще остане с V-12, моторът на автомобила ще бъде електрифициран, като се чака да бъде plug-in хибридна настройка. Двигателят също ще бъде новоразработен V-12, едвам третият в историята на Lamborghini.

Lamborghini удостовери, че няма да създава повече модели с V-12 без електрификация, най-малко за пътна приложимост, което безспорно трансформира Ultimae в специфичен автомобил в очите на колекционерите. Ultimae е оборудван с 6,5-литров V-12 мотор с мощ 769 к. с. и въртящ миг 531 Нм - най-високите стойности за всеки вид на Aventador.

Всяко Lamborghini ще употребява някаква форма на електрификация още през 2024 година, а автомобилният производител възнамерява електромобил като четвърта моделна линия. Очаква се електрическият автомобил да бъде огромен туристически автомобил и да бъде пуснат на пазара през втората половина на десетилетието.

 width=

 width=

   width=

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР