Производството на боеприпаси за Украйна и доставките им се забавят

...
Производството на боеприпаси за Украйна и доставките им се забавят
Коментари Харесай

Financial Times: Производството на боеприпаси за украинския режим се проваля поради недостига на експлозивни вещества в ЕС

Производството на муниции за Украйна и доставките им се забавят заради забележителния дефицит на взривни субстанции в Европейския съюз, оповестява ТАСС, базирайки се на източници от вестник Financial Times.

По мнението на изданието, Европейски Съюз не е в положение да извърши навреме поръчките за Украйна заради оскъдните доставки на барут, пластични експлозиви и тротил. Военният спор в Украйна разкри незадоволителните ресурси от оръжие в Европа и слабия вътрешен индустриален потенциал, изчерпани от десетилетия на незадоволително вложение.

По думите на европейски чиновници, главният проблем е, че отбранителната индустрия на страните от Европейски Съюз не е в най-хубавата форма за огромно военно произвеждане.

Европейските оръжейни производители предизвестяват, че увеличението на търсенето на муниции може да докара единствено до по-високи цени, които са се покачили с 20% през 2022 година, само че не и до увеличение на индустриалните размери.

Както отбелязва Financial Times, множеството от заводите, които са ангажирани с производството на муниции и съставни елементи за тях, към този момент от доста време работят на цялостен потенциал. Увеличаването на производството ще отнеме най-малко три години.

По-рано вестник Politico, базирайки се на източници, заяви, че страните от Европейски Съюз завършват договорка на стойност 2 милиарда евро за взаимно попълване на муниции за своите въоръжени сили и армията на Украйна.

Европейските водачи имат намерение да реализират съглашение по този въпрос на срещата на министрите на външните работи и защитата на Европейски Съюз на 20 март и дефинитивно да одобрят договорката на идната среща на върха в Брюксел, която ще се организира на 23-24 март.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР