Производството на автомобили в Обединеното кралство през ноември е спаднало

...
Производството на автомобили в Обединеното кралство през ноември е спаднало
Коментари Харесай

Производството на автомобили във Великобритания през ноември с най-голям срив от 1984 година

Производството на коли в Обединеното кралство през ноември е спаднало с 28,7% на годишна база до 75,76 хиляди автомобила, по данни на Британското сдружение на производителите и търговците на коли (SMMT), заяви Прайм.

По-конкретно, производството на коли за вътрешния пазар през предишния месец е намаляло с 18,8%, до 12,7 хиляди леки коли, а създадените за експорт коли - с 30,4%, до съвсем 63,1 хиляди

В резултат на това, за 11-те месеца производството на коли във Англия понижава на годищна база с 6,2%, до 797,26 хиляди броя, като за вътрешния пазар понижението е с 11,2%, до 137,657 хиляди, а за експорт - с 5%, до 659,6 хиляди автомобила, по данни на SMMT.

Организацията също по този начин отбелязва, че ноември е петият следващ месец на намаляващо автомоблино произвеждане и най-лошият от 1984 година насам, т.е. с максимален срив на производството на годишна база.

Производителите на коли във Англия към момента страдат от дефицит на полупроводници. " Цифрите отразяват затварянето на цех за коли през лятото. Тази обстановка ще повлияе на индикаторите на годишна база до юли 2022 година ", се споделя в известието на организацията.

През март 2021 година SMMT уточни, че съгласно последната прогноза, производството на коли в Обединеното кралство ще бъде на път на възобновяване през тази година и ще възлезе на 1,05 милиона броя, което е с 15,8% повече по отношение на година по-рано.

Освен това се очакваше производството на коли да доближи 1,1 милиона през 2022 година, с капацитет за спомагателен напредък, само че който напредък ще остане под 1,3 милиона автомобила (това беше годишното произвеждане през 2019 г.).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР