Производство на храни се определя по евростандартите. Всяка съставка, която

...
Производство на храни се определя по евростандартите. Всяка съставка, която
Коментари Харесай

Десислава Танева коментира темата за качество и стандарти в храните

Производство на храни се дефинира по евростандартите. Всяка съставна част, която е безвредна съгласно Европейски Съюз, може да се употребява в храните. Едни от най-модерните и нови технологии в хранителната промишленост са към този момент на българския пазар. Това съобщи в ефира на bTV ръководителят на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева. " Моята концепция е да надградим съществуващата система на стандарти – български народен и браншови. Със сигурност в тези връзки ние изоставаме от страна на българските производители на храни ", сподели тя.

" Обществото изпитва съмнение към храните и това е реалност. И това е освен в България – видяхме го, вършат се проучвания. В Англия има план за слагане върху храните на етикети с разнообразни цветове ", съобщи Танева, като добави: " Тук приказваме за стандарти, които подсигуряват качество. И националният български стандарт е по отношение на качество и обичаен усет ".

В студиото на утринния блок демонстрираха два типа кайма с друго качество и цена. На тази, която се води по-луксозна и качествена, все пак пишеше, че може да има следи от соя и глутен. Димитър Зоров, ръководител на Асоциацията на млекопреработвателите в България, разяснява тематиката по този начин: " При това, което не е по Данък добавена стойност, се позволява прибавянето на спомагателен протеин. Виждате при киселото мляко, че единствената съставна част е мляко и стартерна просвета. Трябва да има минимални условия към групите хранителни артикули ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР