Производство и разпространение на серия колекционерски медали стартира пловдивска фирма,

...
Производство и разпространение на серия колекционерски медали стартира пловдивска фирма,
Коментари Харесай

Колекция от медали запечатва историческите емблеми на Пловдив

Производство и разпространяване на серия колекционерски медали започва пловдивска компания, която посвещава продукта си на Европейска столица на културата. Уникалната емисия съдържа пет типа сребърни медали с друг дизайн, които показват едни от най-известните архитектурни и културни знаци на града, съчетани с логото на Пловдив 2019. „ Това е взаимна самодейност сред компания „ Булминт Уан " и фондация „ Пловдив 2019 " във връзка годината на купата ", акцентира изпълнителният шеф на „ Пловдив 2019 " Кирил Велчев.

Идеята за сбирката „ Пловдив 2019 #Заедно " е на художника Вълкан Вълканов, който е част от екипа на креативно студио „ Графис ". „ Вдъхновиха ме забележителностите в Пловдив. Надявам се в бъдеще да създадем и една по-голяма серия, защото културните обекти в града по никакъв начин не са малко ", сподели Вълканов.



„ Античния спектакъл " е първият претекст от сбирката, който ще бъде пуснат в продажба от тази седмица в профилираните онлайн магазини. Следващите претекстове са отдадени на „ Античен стадион на Пловдив ", „ Старият град и Хисар Капия " и „ Капана ". Последният орден ще сплотява тези четири претекста. Всеки месец ще бъде обявявана нов артикул от серията. Медалите са стеснен тираж от по 3000 бр. за всеки. Колекцията ще се популяризира в Пловдив в магазина на компания „ Сара Трейд " ООД на ул. „ Коматевско шосе " 29, 4000 ж.к. Христо Ботев - Юг и в бижутерски магазин „ Арвес " на компания „ Весар " ООД на ул. „ Златарска " 5 в Капана. Изданието може да се откри и по време на фестивала „ Оpera open ", който обичайно се организира на Античен спектакъл. Стойността на всеки знак е 73 лв. с Данък добавена стойност, като основателите са решили от всяка продажба да отделят 4,80 лв. за спонсориране на плана.



За направата на медала са употребявани най-модерните способи на монетосечене в международен мащаб. Пластиката се характеризира с изящна гравюра и стилно лъчение. Медалът " Античен спектакъл " е направен от сребро с най-високо качество проба 925/1000, мат-гланц с тегло 24 гр и диаметър 38,6 мм. На лицето е изобразен Античният спектакъл, а на гърба - логото на Пловдив 2019. Медалът е съпроводен със документ за качество в първокласна опаковка, завършена тематично.

Фирмата производител „ Булминт Уан " ООД има лиценз от Министерство на финансите № 2412 от 22.05.2018 за преправяне на благородни метали и сплави и произвеждане на артикули и произведения от тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР