Производителят потвърди работата си по достъпен електрически градски автомобил, с който Kia

...
Производителят потвърди работата си по
достъпен електрически градски
автомобил, с който Kia
Коментари Харесай

След Ami на Citroen и Kia с евтин мини електромобил под 6000 евро?

Производителят удостовери работата си по достъпен електрически градски автомобил, с който Kia желае да се присъедине към водачите на този пазарен сегмент. Емилио Ерера, началник на европейското поделение на Kia, сподели, че производителят в действителност обмисля това. Плановете на Kia включват стартирането на градски електрически автомобил, който да се превърне в опция на обществения транспорт.

Емилио Ерера означи също, че бъдещата новост ще се конкурира със Citroen Ami. Цената на френския модел е 6000 евро. Ерера спомена също, че пандемията Covid-19 ги подтиква да разработят сходен достъпен модел. Хората се нуждаят от алтернатива на публичния превоз, с цел да се чувстват в сигурност. Тъй като целевата публика на електрическия градски автомобил са градските поданици, не би трябвало да се очаквате огромен запас от мощност, както и доста дълъг пробег с едно зареждане.

Ръководителят на европейското подразделение на автомобилния производител не уточни цената. Той даде да се разбере, че разноските по електромобила ще бъдат приблизително същите както за картата за неограниченото пътешестване в градския транспорт. Все още няма информация за дизайна на новия електрически автомобил Kia - можете само да се гадае, както с рендерите, подготвени от британското издание AutoExpress.

Вероятно, наличният електрически автомобил Kia ще се появи през 2021-2022 година. Малко по-късно, по същата скица, трябва да чакаме излизането на подобен градски автомобил на Hyundai. Компанията разчита на триумфа на модела освен в Европа, само че и отвън него. Такива компактни електрически коли може да се превърнат и в най-достъпните модели в линията на двамата производители.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР