Производителят на телекомуникационно оборудване Nokia се оттегля от руския пазар,

...
Производителят на телекомуникационно оборудване Nokia се оттегля от руския пазар,
Коментари Харесай

Nokia напуска Русия |

Производителят на телекомуникационно съоръжение Nokia се отдръпва от съветския пазар, заяви изпълнителният му шеф пред Ройтерс.

Вчера това направи и съперникът му Ericsson, който стопира активността си в страната за неопределен срок.

Стотици задгранични компании прекъсват връзките си с Русия след инвазията ù в Украйна на 24 февруари и след западните наказания против Москва.

Въпреки че няколко бранша, в това число телекомуникационният, бяха освободени от някои наказания по филантропични или свързани с тях аргументи, Nokia съобщи, че напускането на Русия е единственият вид. " Просто не виждаме никакви благоприятни условия да продължим да работим в страната при сегашните условия ", съобщи основният изпълнителен шеф Пекка Лундмарк.

Nokia ще продължи да обслужва клиентите си по време на напускането си и че на този стадий не е допустимо да се каже какъв брой време ще отнеме отдръпването.

Nokia кандидатства за съответните лицензи, с цел да поддържа клиентите си в сходство с актуалните наказания, се споделя в изказване на компанията.

Nokia и Ericsson осъществят дребни продажби в Русия, където китайските компании като Huawei и ZTE имат по-голям дял.

Решението може да се преглежда в подтекста на обтегнатите съветски връзки с Финландия и Швеция, родните страни на Nokia и Ericsson, поради интереса им да се причислят към НАТО. Русия настояваше фирмите да построяват мрежи единствено с съветско съоръжение и се опитваше да убеди Nokia и Ericsson да открият фабрики в страната.

Лундмарк съобщи, че Nokia няма да извърши оповестения през ноември проект за основаване на взаимно дружество с съветската компания ЯДРО за създаване на базови станции за 4G и 5G телекомуникации.

Решението на Nokia да напусне Русия ще засегне към 2 000 служащи. На някои от тях може да бъде препоръчана работа в други елементи на света, сподели Лундмарк. Nokia има към 90 000 чиновници в международен мащаб.

" Много неща ще би трябвало да се трансформират, преди да е допустимо да се намерения още веднъж за правене на бизнес в страната ", сподели Лундмарк.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР