Производителят на телекомуникационно оборудване Nokia се оттегля от руския пазар,

...
Производителят на телекомуникационно оборудване Nokia се оттегля от руския пазар,
Коментари Харесай

Nokia се оттегля от Русия

Производителят на телекомуникационно съоръжение " Nokia " се отдръпва от съветския пазар, сподели основният изпълнителен шеф на компанията пред Ройтерс, отивайки крачка по-далеч от съперника " Ericsson ", който съобщи в понеделник, че стопира за неопределен срок бизнеса си в страната, съобщи Агенция Ройтерс.

Стотици задгранични компании прекъсват връзките си с Русия след нейната инвазия на 24 февруари в Украйна и след западните наказания против Москва.

Докато няколко бранша, в това число телекомуникациите, бяха освободени от някои наказания по филантропични или свързани съображения, " Nokia " съобщи, че е решила, че напускането на Русия е единствената опция.

„ Просто не виждаме никакви благоприятни условия да продължим да работим в страната при сегашните условия “, сподели в изявление основният изпълнителен шеф, Пека Лундмарк.

Той добави, че " Nokia " ще продължи да поддържа клиентите по време на излизането си и не е допустимо да се каже на този стадий какъв брой време ще отнеме изтеглянето.

Русия също е в спор с Финландия и Швеция, родните страни надлежно на " Nokia " и " Ericsson ", по отношение на техния интерес да се причислят към военния алианс на НАТО.

Русия също по този начин настояваше фирмите да стартират да построяват мрежи, употребявайки единствено съветско съоръжение, пробвайки се да убеди " Nokia " и " Ericsson " да основат заводи в страната.

Лундмарк сподели, че " Nokia " няма да приложи проекта, разгласен през ноември, за основаване на взаимно дружество с съветската " YADRO " за създаване на 4G и 5G телекомуникационни базови станции.

Решението на " Nokia " да напусне Русия ще засегне към 2000 служащи и на някои от тях може да бъде препоръчана работа в други елементи на света, сподели Лундмарк.

Nokia има към 90 000 чиновници в международен мащаб.

„ Много неща ще би трябвало да се трансформират, преди да бъде допустимо да се обмисли още веднъж правене на бизнес в страната “, сподели Лундмарк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР