Производителят на смартфони Xiaomi започна строителство на своя първи завод

...
Производителят на смартфони Xiaomi започна строителство на своя първи завод
Коментари Харесай

Xiaomi ще произвежда по 300 000 електромобила на година

Производителят на смарт телефони Xiaomi стартира строителство на своя първи цех за коли, който ще се намира в Пекин. Предприятието ще бъде построено на два стадия, като паралелно с него ще бъдат издигнати щаб-квартира на марката, проучвателен център и шоу-рум, оповестяват от китайската компания.

Според информациите досега, строителството на автомобилния цех би трябвало да завърши през 2024 година Тогава ще стартира и производството на първия електрически автомобил на Xiaomi, за който се допуска, че ще бъде огромен седан, ориентиран за локалния пазар. В компанията обаче не считат да се лимитират единствено с Китай, като на по-късен стадий ще стартират да изнасят и автомобилната си продукция зад граница.


Никой няма ви я каже – мръсната ТАЙНА за електрическите автомобили
Електромобилите се считат за тези, които са способни да опазят околната среда и понижат нездравословните излъчвания, отделящи се от колите с...

Ако се съди по проектите на марката, тя твърдо е решила да се трансформира в съперник на други производители на „ зелени “ коли. Производителят на потребителска електроника дефинира като съществени съперници китайския GAC, Geely и Xpeng.

Компанията не губи никакво време и интензивно построява връзки, които ще бъдат нужни за автомобилната промишленост. Например, Xiaomi и различен производител на електроника – Huawei, ще влагат 78 млн във компанията Solid State Lion, която се е специализирала в региона на твърдотелните батерии. Друга инвестиция на Xiaomi е в производителя на полупроводници Yuntu Semiconductor.

През идващите 10 години китайците считат да влагат към 10 млрд $ в автомобилното си поделение. Тази внушителна сума ще разреши на Xiaomi Auto да пуска на пазара по един нов модел всяка година.

Още от АВТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР