Производителят на премиум автомобили Volvo Cars представя специално издание на

...
Производителят на премиум автомобили Volvo Cars представя специално издание на
Коментари Харесай

Volvo представиха специална версия на V90 Cross Country за Volvo Ocean Race

Производителят на премиум коли Volvo Cars показва особено издание на първокласния модел V90 Cross Country по случай старта на най-мащабната и продължителна околосветска регата Volvo Ocean Race.

Клиентите, които ще си купят извънредната версия на приключенското комби, ще допринесат непосредствено за запазване на здравето на международните океани. Volvo Cars ще подари по 100 евро за всеки от първите 3 000 автомобила V90CC Volvo Ocean Race, в поддръжка на научната стратегия на Volvo Ocean Race против замърсяването на океаните с пластмасови боклуци. Цялото подаяние, възлизащо на 300 000 евро, акцентира дълготрайния ангажимент на Volvo Cars за запазване на околната среда.

Екипът учени от Volvo Ocean Race оборудва яхтите в тазгодишното издание на регатата със специфичен набор датчици, които ще събират данни от някои от най-отдалечените елементи на океаните, в това число информация за температурите, атмосферното налягане, теченията и скоростта напразно. Събраната информация ще се употребява за правенето на още по-прецизни метеорологични прогнози и климатични модели, в помощ на учените по целия свят.

Освен това, яхтите ще мерят равнищата на соленост, CO2 и количествата водорасли в заобикалящата ги морска вода. Тези измервания, в композиция с други научни данни, ще оказват помощ да се построи още по-пълна картина за равнището на замърсяване с пластмасови боклуци и отражението му върху живота в океана. Партньори в научната стратегия са експертите от NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration).

„ За нас е чест да подкрепим научната стратегия на Volvo Ocean Race, която ще ни помогне да задълбочим знанията си за здравето на океаните – нашият максимален естествен запас “, съобщи Стюарт Темплар, шеф „ Устойчивост “ във Volvo Cars.

„ Като компания ние работим за понижаване на нездравословното влияние върху околната среда, по тази причина новаторският метод в този план за справяне с главния екологичен проблем на човечеството, доста ни подхожда – изключително откакто сме се насочили към електрическо бъдеще на колите “.

Самият автомобил ще способства за справяне с казуса със замърсяването на океаните, защото подовата му настилка ще се състои от еконил, създаден фабрично от 100% рециклиран найлон, в това число от изоставени риболовен мрежи, събрани от морското дъно.

V90 Cross Country Volvo Ocean Race е планиран от дизайнерите на Volvo, взаимно с група инженери от отдела за специфични коли в Торсланда, Швеция, които дават отговор за създаването на извънредни поръчкови модели, на ултра първокласните издания Excellence, както и на полицейските версии на V90 и V90CC. В основата на V90 Cross Country Volvo Ocean Race е актуалният модел V90CC, със общоприетите характерности, като задвижване на всички колела, повишен пътен луфт и оптимизация на шасито за повече комфорт и надзор над ръководството при всевъзможни пътни и метеорологични условия.

Експресивният дизайн и цветовата композиция на екстериора и тапицерията отличават V90 Cross Country Volvo Ocean Race от останалите модели от серията 90 на Volvo. Интериорните елементи в матово сиво и блестящо оранжево, показани за първи път в концептуалния модел от 2014 Volvo Concept XC Coupé, са комбинирани с кристално бял екстериорен цвят, неповторими шевове на тапицерията и специфични колела.

„ V90 Cross Country Volvo Ocean Race е автомобил за всевъзможни условия, той може да бъде каран както по естествените градски улици, по този начин и отвън утъпканите пътища”, съобщи Дан Олсън, вицепрезидент „ Специални транспортни средства и аксесоари “ във Volvo Cars.

„ Освен това включва необятна гама от особено създадени характерности, като интегрирано преносимо осветяване, спомагателни изходи за зареждане и водоустойчиви материи “.

Първите 3000 създадени коли ще се оферират на 30 пазара в света, в това число в множеството европейски страни, както и в Съединени американски щати, Япония и Китай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР