Производителят на първата българска суперкола Sin Cars планира да изгради

...
Производителят на първата българска суперкола Sin Cars планира да изгради
Коментари Харесай

Sin Cars планира да направи завод за електрически коли за 10 милиона лева в Русе

Производителят на първата българска суперкола Sin Cars възнамерява да построи цех за дребни електрически коли в Русе. Целта е там на година да се създават до 20 хиляди такива коли.

Това желание е удостоверил създателят на сдружението Росен Даскалов в известие преди присъединяване на компанията на автосалона в Женева.

По неговите думи возилата ще бъдат дребни и ще са подобаващи за пътешестване в града или за осъществяване на бизнес услуги. Цената им ще бъде относително ниска - най-малката ще бъде на цена към 10 000 евро. Колите ще носят името Sin L-City.

" Планираме заводът за електрически коли в Русе да е с повърхност от 6000 квадратни метра, на два етажа. Инвестициите в самата фабрика и оборудването ще е най-малко 10 милиона лв.. В взаимозависимост от поръчките и потенциала ще бъдат ангажирани към 100 души за сглобяване на колите ", показва Даскалов, представен от " 24 часа ".

" Батериите ще ги сглобяваме сами което вършим и сега, с цел да сме самостоятелни от доставките на огромните производители. Нещата са доста динамични и ще се обясняват още повече и след салона в Женева, тъй като към плана има интерес и от няколко непознати вложителя ", добавя той.

Според проектите серийното произвеждане би трябвало да стартира на 2020 година.

Междувременно през октомври предходната година стана ясно, че Sin Cars възнамерява да дебютира на фондовия пазар у нас. Според информацията тогава стана ясно, че задачата на компанията е да набере финансиране, с цел да навлезе на пазара с електрически коли.

Целта беше сдружението да набере към 20 милиона лв. при първичното си обществено предложение на акции (IPO) на Българската фондова борса (БФБ).

" Нашата цел е да продаваме мултифункционални дребни градски коли, които ще бъдат употребявани за превоз, от таксиметрови компании и за доставки ", разяснява притежателят на Sin Cars Росен Даскалов в изявление пред Bloomberg.

Продажбите на компанията се пресмятат на към 2,3 милиона $ годишно, като тя прави към 50 спортни коли за 12 месеца за клиенти от Съединени американски щати, Южна Америка и Австралия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР