Производителят на мотоциклети Харлей Дейвидсън мести производството, прдназначено за Европейския

...
Производителят на мотоциклети Харлей Дейвидсън мести производството, прдназначено за Европейския
Коментари Харесай

Производството на легендарна марка мотоциклети се мести извън САЩ заради митата, наложени от Европа

Производителят на мотоциклети " Харлей Дейвидсън " мести производството, прдназначено за Европейския съюз отвън Съединени американски щати поради митата, наложени от Европа, написа английският вестник The Independent, представен от " Фокус ".

Европейският пазар е втория по величина за компанията отвън рамките на Съединени американски щати, написа изданието. Производителят на мотоциклети сподели, че цените, влезнали в действие на 22 юни в отговор на митата, наложени от Доналд Тръмп върху вноса на стомана и алуминий, са се повишили от 6% на 31%. Това значи още към 2 200 $ за мотоциклет, изнасян от Съединени американски щати в Европейски Съюз.

" Огромното нарастване на разноските, в случай че бъде трансферирано на нашите дилъри и клиенти на дребно, ще има директно и трайно негативно влияние върху бизнеса ни в района, което ще понижи достъпа на клиентите до артикули на " Харлей-Дейвидсън " и ще окаже негативно влияние върху устойчивостта на бизнеса на нашите дилъри " сподели производителят. Следователно, прибавиха от Харли Дейвидсън, компанията няма да увеличи предлаганите от нея цени на дребно или цени на едро за своите дилъри, с цел да покрие разноските за репресивни цени.

Фирмата съобщи, че ще реалокира производството на мотоциклети за Европейски Съюз от Съединени американски щати към задграничните си фабрики, с цел да избегне тарифната тежест. Групата означи, че за такова пренасяне ще са нужни спомагателни вложения и " може да отнеме най-малко 9 до 18 месеца, с цел да бъде изцяло приключено ".

В изказване в понеделник компанията заяви, че „ поддържа мощен ангажимент към американското произвеждане, което се прави оценка от клиентите в международен мащаб “. " Увеличаването на задграничната продукция за облекчение на тарифната тежест на Европейски Съюз не е желание на компанията, а съставлява единствената устойчива опция да се създадат мотоциклетите налични за клиентите в Европейски Съюз и да се поддържа жизнерадостен бизнес в Европа. Европа е сериозен пазар за " Харли Дейвидсън ", декларират от компанията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР