Производителят на луксозни спортни автомобили Porsche излезе на фондовата борса

...
Производителят на луксозни спортни автомобили Porsche излезе на фондовата борса
Коментари Харесай

Porsche направи най-голямото IPO в Германия от четвърт век

Производителят на първокласни спортни коли Porsche излезе на фондовата борса във Франкфурт и направи най-голямото IPO в Германия от 25 години насам, предава Reuters. Акциите на компанията стартираха устойчиво в четвъртък и се опълчиха на разтърсените пазари. Така дъщерното на Volkswagen AG сдружение към този момент се прави оценка на 75 милиарда евро, трансформирайки се във втория максимален пазарен дебют в страната след Deutsche Telekom през 1996 година

Volkswagen оцени акциите на Porsche в горния завършек на посочения диапазон и набра 19.5 милиарда евро от първичното предложение. Със средствата се цели да бъдат финансирани напъните на групата за електрификация. Към 11 ч. българско време акциите на Porsche се търгуваха с растеж от 2.5% от емисионната цена от 82.50 евро.

Това прави оценка Porsche покрай пазарната капитализация на Volkswagen като цяло, която е към 84 милиарда евро, и го слага пред съперници като Ferrari.

Това не е тъкмо мечтаната среда за IPO през днешния ден “, уточни Томас Алтман, управител на благосъстоянието в QC Partners.

Европейските листвания са изправени пред най-лошата си година от 2009 година насам, защото вложителите се тревожат за допустима световна криза на фона на растящата инфлация, възходящите лихвени проценти и войната в Украйна.

От VW обявиха, че неустойчивостта на пазара е тъкмо повода мениджърите на фондове да имат остра потребност от постоянен и печеливш бизнес като Porsche, в който да влагат.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР