Производителят на луксозни електрически автомобили Lucid обяив, че компанията ще ...

Производителят на луксозни електрически автомобили Lucid обяив, че компанията ще

Lucid ще участва на Goodwood Festival of Speed 2022

Производителят на първокласни електромобили Lucid обяив, че компанията ще взе участие в тазгодишното издание на емблематичното автомобилно събитие Goodwood Festival of Speed, което ще се организира в края на тази седмица, и за първи път на локално равнище, ще покаже пред аудитория Air Grand Touring Performance.

Lucid Air Grand Touring Performance, който все още е най-мощната версия на Air, а и електрически автомобил като цяло, разполагаем за закупуване в Северна Америка, е оборудван с два електромотора и четири задвижващи колела, а мощността на системата е 1050 конски сили. Според формалните замервания на американската EPA, свободният пробег на електрическия автомобил е малко над 700 километра.

Lucid Motors към този момент участва публично и на територията на Европа, откакто отвори първият си център в Мюнхен, Германия. Американската компания ще предлага две версии на Lucid Air- Air Dream Edition Performance със 1111 конски сили и предстоящ свободен пробег от 900 километра и Air Grand Touring с 819 конски сили.

В средата на май пък от Lucid оповестиха, че резултат на с Министерство на вложенията на Саудитска Арабия („ MISA “), Саудитският фонд за индустриално развиване („ SIDF “), Emaar, Gulf International Bank и други, автомобилната компания чака да получи финансова помощ и преференции в размер на до 3.4 млрд щатски $ през идващите 15 години, които ще бъдат употребявани за построяването и създаването на напълно ново индустриално оборудване на територията на Саудитска Арабия.

Източник: auto-press.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg