Производителят на луксозни автомобили Bentley ще освободи една четвърт от

...
Производителят на луксозни автомобили Bentley ще освободи една четвърт от
Коментари Харесай

Bentley освобождава една четвърт от служителите, поема към бизнес модела на бъдещето

Производителят на първокласни коли Bentley ще освободи една четвърт от работната си мощ във Англия, съобщи „ Би Би Си “.

Без работа остават 1000 души, а повода е внезапният спад в продажбите вследствие на пандемията от новия ковид. Компанията изпитва финансови усложнения още от интервала преди рецесията, тъй че тя само е ускорила процеса на съкращенията.

„ Загубата на сътрудници не е нещо, към което се отнасяме с лека ръка, само че е нужна стъпка, която би трябвало да предприемем, с цел да запазим работните места на болшинството, което ще остане, и да предоставим устойчивия бизнес модел за бъдещето “, разяснява основният изпълнителен шеф Адриан Холмарк.

По-рано в изказване на производителя, който на 10 юли навършва 101 години от основаването си, бе обявено, че следва да бъде направена и показана реструктурираща стратегия, която ще „ предефинира Bentley за идващите 100 години “. Публикуването на този проект се забавя поради изключителното състояние.

Търсенето на коли на Острова е намаляло фрапантно до равнища от 1952 г. според данните на Обществото на автомобилните производители и търговци. През месец май в Обединеното кралство са регистрирани 20 хиляди нови автомобила – с 89% по-малко по отношение на същия интервал през миналата година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР