Производителят на известните смартфони iPhone се подготвя за своя мултимедиен

...
Производителят на известните смартфони iPhone се подготвя за своя мултимедиен
Коментари Харесай

Apple инвестира още 6 млрд. долара в сериали и шоу формати

Производителят на известните смарт телефони iPhone се приготвя за своя мултимедиен пробив от години.

© Lucas Jackson Американският софтуерен колос Apple влага повече от 6 милиарда $ за основаването на истински шоу формати и филми, откакто след два месеца започва новата си видео стрийминг услуга. Големият размер на средствата се изяснява с упоритостите на компанията да настигне съперници като Netflix, Disney и HBO. Услугата ще започва след два месеца допълнително от 100 страни. Производителят на iPhone се приготвя за своя мултимедиен пробив от години и за задачата назначи Джейми Ерлихт и Зак Ван Амбург - двамата известни някогашни шефове на Sony Pictures Television, за ръководители на отдела, написа Financial Times. Това стана през 2017 година, когато компанията им отпусна 1 милиарда $ за автентично наличие за първата година, само че бюджетът се разшири и в този момент надминава 6 милиарда $, настояват източници, осведомени със обстановката.

Какво ще дават по малкия екран

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Apple влага стотици милиони долари за сериала The Morning Show, в който ще вземат участие известни актьори като Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун и Стив Карел. Според източници на FT цената на епизод ще е по-висока от тази на известния сериал Game of Thrones. Тя е към 15 млн. $ за всяка серия от последния сезон.

Научнофантастичната драма See, в която ще взе участие известният с ролята си в Aquaman Джейсън Момоа, е другата скъпа продукция, която Apple готви.
Целта на компанията от Купертино е да си обезпечи богата база от истински стратегии, с които да надмине към този момент открилите се на пазара съперници като Netflix. Въпреки че бюджетът на Apple е много под този на Netflix от 15 милиарда $ за тази година, по-добрите условия на заплащане ѝ оказват помощ да подписва покупко-продажби в Холивуд.

За разлика от учредената от Рийд Хейстингс компания, която заплаща на основателите на наличие през няколко години, Apple дава средствата по-рано, още по време на индустриалния развой, откакто избрана цел е реализирана.
Новата TV+ услуга ще започва в идващите два месеца, с цел да изпревари Disney Plus, която ще дебютира на 12 ноември. И двете компании пуснаха в понеделник филмови откъси, в които показват услугите си.

Apple към момента не е разкрила каква ще бъде цената за абонамент към TV+, само че съобщи, че в нея ще има ново наличие всеки месец.

След iPhone

Стартът на услуга идва, откакто основният изпълнителен шеф на Apple Том Кук се пробва да укрепи цифровото наличие и облачните услуги на компанията, с цел да понижи зависимостта си от продажбите на iPhone. Целта ѝ е да си обезпечи доходи от услуги на стойност 500 милиарда $ до 2020 година

При представянето на резултатите за това тримесечие, Кук съобщи, че чака повече хора " да купуват от ден на ден качествени стрийминг артикули ", като добави, че компанията ще направи " всичко допустимо да ги убеди, че тези на Apple са тъкмо такива ".

През март Apple провежда събитие, на което бяха поканени звезди от Холивуд като Опра Уинфри и Стивън Спилбърг, с цел да разпространяват стрийминг услугата. Тогава Уинфри показа проектите си за нови документални серии и клубове за книги, които ще сe организират извънредно от производителя на iPhone.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР