Производителят на емблематичните обувки с тънък ток и червена подметка ...

Производителят на емблематичните обувки с тънък ток и червена подметка

Christian Louboutin продава 24% дял на италианската фамилия Анели

Производителят на емблематичните обувки с тъничък ток и алена подметка Christian Louboutin продава 24% дял на капиталова компания, следена от италианската фамилия Анели – договорка, която прави оценка френската компания на 2,3 милиарда евро, написа Wall Street Journal.

Exor, следена от наследниците на индустриалния магнат Джани Анели, ще платят 541 млн. евро за каузи в Christian Louboutin, разкриха двете компании. Брандът е основан в Париж и има 150 бутика по света.

Сделката дава на едно от най-разпознаваемите имена в света на първокласните обувки капитал за разширение на интервенциите, най-много в Китай. За Exor инвестицията е част от напъните за разгръщане в сферата на първокласните артикули, разяснява представител на компанията. Фирмата, ръководена от Джон Елкан, внук на Анели, е контролиращ акционер и в компанията за първокласни спортни коли Ferrari.Още по тематиката

Френско-египетският дизайнер Кристиан Лубутен основава едноименната марка през 1991 година в Париж. Малкият салон бързо стартира да притегля известни клиенти с елегантните си обувки, а измежду почитателите се подреждат актрисите Сара Джесика Паркър и Гуинет Полтроу.

Чрез инвестицията за първи път се дава обществена оценка на Christian Louboutin, показвайки я като марка от най-голям клас, която към момента не е погълната от първокласни конгломерати като LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton или Kering, компанията майка на Gucci. По-рано тази година LVMH подписа най-голямата договорка в историята на промишлеността за първокласни артикули, като закупи американския производител на бижута Tiffany & Co. за 15,8 милиарда $.

„ През годините съм се възхищавал на гения на Кристиан да сътвори една от най-страхотните, самостоятелни световни първокласни марки “, разяснява Елкан.

Междувременно Christian Louboutin направи агресия и в други продуктови категории – от мъжко облекло до чанти. Но в сърцевината на марката остават прословутите обувки в тъничък ток и алена подметка.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg