Производителят на електрически автомобили Tesla Inc. беше премахнат в сряда

...
Производителят на електрически автомобили Tesla Inc. беше премахнат в сряда
Коментари Харесай

Компанията Tesla е премахната от фондовия индекс S&P 500 ESG


Производителят на електрически коли Tesla Inc. беше отстранен в сряда от показателя S&P 500 ESG на S&P Dow Jones Indices.

Сред аргументите за решението бяха посочени въпроси като расова дискриминация, правосъдни каузи против компанията и воденето на държавно следствие след произшествия с нейни автопилотни коли.

"Tesla не отговаряше на изискванията за включване в показател заради ниските си рейтинги по скалата S&P DJI ESG Score, три от които попаднаха в долните 25% по отношение на световните GICS® еквивалентни индустриални групи “, уточни Маги Дорн, старши шеф и началник на ESG Indices за Северна Америка в S&P Dow Jones Indices.

Индексът S&P 500 ESG е широкобазиран, претеглен с пазарна капитализация показател, който е предопределен да мери успеваемостта на скъпи бумаги, отговарящи на критериите за резистентност, като в същото време поддържа сходни общи тегла на индустриалната група като S&P 500.

Производителят на коли беше изключен от показателя заради по-добро показване на "неговите равнопоставени съперници в световната индустриална група “ и "липса на нисковъглеродна тактика на Tesla и кодекси за бизнес държание ", както и поради "две обособени събития, съсредоточени към изказвания за расова дискриминация и неприятните условия на работа във фабриката на Tesla във Фримонт, както и поради следствието NHTSA на Съединени американски щати (Национална администрация за сигурност на пътното движение), откакто голям брой смъртни случаи и пострадвания бяха свързани с автопилотни транспортни средства на компанията ", показаха от S&P Dow Jones Indices.

Главният изпълнителен шеф на Tesla Inc. Илон Мъск разкритикува S&P Dow Jones Indices LLC и неговия ESG index (за околна,, обществена и управническа среда - Environmental, Social and Governance), откакто компанията беше отстранена от листата на фирмите в S&P 500 ESG по-рано денем.

"Компанията Exxon е оценена в топ 10 на най-хубавите в света за околна среда, обществена среда и ръководство (ESG) от S&P 500, до момента в който Tesla не влезе в листата! ESG е машинация. ESG е въоръжен от подправени войни за обществена правдивост ", написа Мъск в "Туитър ".

"Политическите офанзиви против мен ще ескалират фрапантно през идващите месеци “, съобщи още изпълнителният шеф на Tesla Inc.

Мъск добави, че световните рейтинги на S&P са "загубили своята честност ".

В идващ туит Мъск акцентира, че "Tesla прави повече за околната среда от която и да е компания в миналото! ".

След новината за премахването на Tesla от показател S&P 500 ESG, акциите на компанията за електрически автомобили поевтиняват на Уолстрийт с към 7% към 707 $ за една акция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР