Производителят на автомобили и тежкотоварни превозни средства Daimler отчита повишение

...
Производителят на автомобили и тежкотоварни превозни средства Daimler отчита повишение
Коментари Харесай

Производителят на Mercedes-Benz изпрати 2020 г. с 50% ръст на печалбата

Производителят на коли и тежкотоварни транспортни средства Daimler регистрира покачване на облагата преди лихви и налози от 51% до €6,6 милиарда през 2020 година Добрият резултат идва макар спада на приходите от 11% до €154,3 милиарда и се дължи на съкращаването на разноските и нарасналите през второто полугодие продажби на първокласните и SUV модели Mercedes-Benz, които носят по-висок марж, предава AP.

С €17,9 милиарда свободни средства в края на годината, основният изпълнителен шеф Ола Калениус показва, че компанията има ресурсите да създава електрически автомобили и цифрови артикули и услуги, които трансформират промишлеността. " Доказахме способността си да генерирамен обилни парични потоци и да продължаваме трансформацията — даже в обстановката на пандемия ".

Щутгартската компанията чака през 2021 година облагата и продажбите да са " доста над " равнищата от 2020 година, в случай, че имунизацията продължи. Предложено бе и покачване на дивидента до €1,35 на акция, от €0,90 в този момент.

Daimler AG бе изправена пред редица провокации, в това число прекъсване на производството при започване на годината, само че съумя да се възползва от възобновеното търсене на първокласни коли. Mercedes-Benz регистрира едвам 1% спад на продажбите през четвъртото тримесечие на 2020 година Това се дължи на мощното търсене в Китай, най-големия пазар на компанията, където продажбите порастват с 12% по отношение на същия интервал на 2019 година
 Daimler става Mercedes-Benz и разделя бизнеса си на две
Daimler става Mercedes-Benz и разделя бизнеса си на две

Акциите нарастнаха с съвсем 10%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР