Производителят на авиационна техника Боинг и компанията за спортни автомобили

...
Производителят на авиационна техника Боинг и компанията за спортни автомобили
Коментари Харесай

Боинг и Порше в съюз за създаване на летящ автомобил

Производителят на авиационна техника Боинг и компанията за спортни коли Порше работят в партньорство по основаването на самостоятелно летящо транспортно средство, уместно за превозване в градски условия. Неговата новаторска идея беше показана публично в четвъртък.

Аеромобилът ще се зарежда напълно с електричество, като по този метод се чака да се реши един от главните проблеми на всеки мегаполис - нуждата от съкращаване на нездравословните излъчвания. През януари тази година беше изработен тестов полет на негов първообраз, кадърен да транспорти от 2 до 4 пасажера и да премине до 80 км с едно зареждане. Предстои да бъде осъществен и разбор на пазара и градската подвижност, с цел да се откри какъв е капацитетът на сходни премиум транспортни средства.

В конкуренцията за градските въздушни пространства взе участие и компанията Airbus, от която по-рано оповестиха, че си партнират с Ауди, различен авто колос от групата на Фолксваген, за проектирането на кола, способна да се движи по асфалт, само че и да лети.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР