Производителността на труда в земеделието е намаляла драстично през четвъртото

...
Производителността на труда в земеделието е намаляла драстично през четвъртото
Коментари Харесай

Трагична производителност на труда в земеделието

Производителността на труда в земеделието е намаляла фрапантно през четвъртото тримесечие на 2017 година. Това демонстрират предварителните данни на Националния статистически институт за съответния интервал. През октомври-декември един ангажиран в аграрния бранш е създал 1267.20 лева брутна добавена стойност и 3.40 лева за един отработен човекочас.

В индустриалния бранш 7210.3 лева е брутната добавена стойност приблизително на един ангажиран и 17 лева за един отработен час. В бранша на услугите всеки ангажиран създава приблизително 7761 лева брутна добавена стойност, като за един отработен час се основават приблизително 18 лева от настоящия размер на индикатора. 

Брутната добавена стойност приблизително на един ангажиран през четвъртото тримесечие на 2017 година резервира нивото си от съответното тримесечие на миналата година, до момента в който тази за един отработен час се усилва действително с 0.1% за същия интервал.

Според предварителни данни на Национален статистически институт брутният вътрешен артикул /БВП/ на един ангажиран се усилва с 0.7% в съпоставяне със същото тримесечие на миналата година. БВП за 2017 година нараства в действително изражение с 3.6% по отношение на 2016 година. Правителството бе заложило 4% растеж на стопанската система през 2017 година, който трябваше да е най-голямото ускоряване от началото на рецесията до момента. За интервала 2018-2020 година е заложен стопански напредък от 3.9 % годишно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР