Производителите в Германия отчетоха първия си спад на активността от ...

Производителите в Германия отчетоха първия си спад на активността от

Производителите в Германия отчетоха първия си спад на активността от 2020 г.

Производителите в Германия регистрираха първия си спад на интензивността от 2020 година Търговията на дребно в страната пък записа най-голямото си годишно намаляване от 1994 година насамПрепоръчай (0)  Инвестор.БГ Споделяне
Производственият бранш на Германия записа първото намаляване в интензивността си от над две години през юли, подтиснат от задълбочаващия се спад в новите поръчки, написа Ройтерс.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в производството на S&P Global - отговарящо за към една пета от немската стопанска система - е намалял от 52 пункта през юни до 49,3 пункта през предишния месец. Анализатори, интервюирани от медията, чакаха ниво от 49,2 пункта.

Индексът на новите поръчки е записал още по-голямо намаляване, понижавайки се до 40,1 пункта. Това е било най-ниското равнище на индикатора от май 2020 година, който е паднал под границата от 50 пункта, разделяща растежа от понижението.

"Възможността от дефицит на газови доставки прави немските производители доста обезпокоени по отношение на вероятностите пред бранша през идната година ", изясни Фил Смит, асоцииран шеф по стопанска система в S&P Global Market Intelligence.

Миналия петък стана ясно, че растежът на най-голямата европейска стопанска система е бил в застой през второто тримесечие.

По-рано в понеделник предварителните данни на Федералната статистическа работа (Destatis) демонстрираха, че инфлационно изгладените продажби в търговията на дребно е намалял с 1,6% на месечна база през юни. На годишна база търговията на дребно е записала намаляване в размера от 8,8 на 100, като това е бил най-големият годишен спад от 1994 година насам.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg