Производителите на автомобили са изправени пред недостиг на чипове(снимка: CC0

...
Производителите на автомобили са изправени пред недостиг на чипове(снимка: CC0
Коментари Харесай

Jaguar спира производството поради недостиг на чипове


Производителите на коли са изправени пред дефицит на чипове
(снимка: CC0 Public Domain)

Jaguar Land Rover (JLR) затваря краткотрайно двата си съществени автомобилни завода заради дефицит на компютърни чипове. Трудностите при най-големия английски авто производител са сходни с проблемите на доста други производители, наранени от световния дефицит на чипове.

JLR съобщи, че ще има „ стеснен интервал ” на затваряне на заводите Хейлууд и Касл Бромуич от понеделник. изтезава всички автомобилни производители, както и редица други промишлености, от които най-потърпевши са ИТ играчите. Компонентите са в дефицит и при производителите на телефони, тв приемници, датчици и други

„ Ние сме коригирали индустриалните графици за избрани транспортни средства, което значи, че нашите фабрики за произвеждане в двата града ще работят за стеснен интервал от време, без да имат произвеждане, започвайки от понеделник, 26 април ”, изясни притежателят на Tata JLR, представен от.
още по тематиката
„ Работим в тясно съдействие със засегнатите снабдители, с цел да разгадаем проблемите и да сведем до най-малко въздействието върху поръчките на клиентите, където е допустимо. Производството в третата фабрика в Солихъл ще продължи ”.

Заводът в Касл Бромуич прави моделите Jaguar XE, XF и F-Type. В Хейлууд се вършат пък моделите Range Rover, Evoque и Land Rover Discovery Sport.

Пандемията сложи началото на казуса с дефицита на чипове, като ограничи индустриалните благоприятни условия на огромните чипмейкъри. Към това обаче се насложиха и редица други проблеми като да вземем за пример огромен пожар в японска компания, част от Renesas Electronics, един от най-големите производители на полупроводници в автомобилната промишленост в света, и сушата в Тайван.

По същото време, когато JLR разгласи краткотрайното прекъсване на производството на двата си завода, френският Renault предизвести, че „ дефицитът на чипове се утежнява ”. В сряда автомобилният производител Stellantis, притежател на английската марка Vauxhall, съобщи, че ще размени цифровите скоростомери с по-старомодни аналогови в един от своите модели Peugeot – по същата причина.

Daimler, General Motors и Volkswagen стопираха индустриалните линии по друго време през последните седмици.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР