Производители на малини и ягоди блокираха кръговото кръстовище край село

...
Производители на малини и ягоди блокираха кръговото кръстовище край село
Коментари Харесай

Малинари блокираха кръстовище край с. Трапище

Производители на малини и ягоди блокираха кръговото кръстовище край село Трапище, община Лозница, Разградска област. Земеделците упорстват за по-ниски цени на поливната вода.

Мирният митинг е проведен от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Близо 500 аграрни производители са на митинга в региона на лознишкото село Трапище. Техните претенции са да бъде редуцирана цената на водата до търпими равнища за водоползвателите във всички райони в страната и на всички стъпала на доставка.

Николай Колев и Димитричка Търпанова от Съюза на дунавските овощари:

„ Дойдохме да подкрепим сътрудниците, които има голям проблем с цената на водата от „ Напоителни системи “.

За страдание, тази година цената на водата се е повишила няколко пъти, което е пагубни за сектора. “

„ За да отгледаме един декар праскови би трябвало към 800 лева да платим по препоръчаните сега цени на „ Напоителни системи “. Как би трябвало да я продаваш тази праскова и по какъв начин да я отгледаш, с цел да може производителят да работи. “

С над 300% е по-скъпа водата за напояване за сезон 2023 година, което накара земеделските производители от района да излязат на митинг. Те не желаят безвъзмездна вода за напояване, а да се възвърне цената на водата от сезон 2022 година и в границите на три месеца да завърши създаването на тактика и политика за водата, сходно на прилежащи страни като Румъния и Гърция.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР