Произведено в Холандия. Прахосмукачка за реки и морета. Уред, който

...
Произведено в Холандия. Прахосмукачка за реки и морета. Уред, който
Коментари Харесай

Зелена светлина - прахосмукачка за реки и морета

Произведено в Холандия. Прахосмукачка за реки и морета. Уред, който търпеливо и точно почиства отпадъците във водите. Създаден е от Ричард Хардиман, някогашен радоижурналист, който решил да стартира своя борба със замърсяването на планетата.

Ричард Хардиман, откривател: Вдъхнових се от хората, които вършат велики неща, от хората, които са в огромната игра, която трансформира живота. Реших, че и аз мога да направя нещо. Може би да вдъхновя други хора, да вдъхна малко вяра, оптимизъм.
Решил да сътвори робот, който да чисти водите от отпадъците. Така се появил Wasteshark - апарат, чийто дизайн е въодушевен от акулите.
Ричард Хардиман: Да, той прилича акулите. Има голяма уста, която гълтам отпадъците.
Прахосмукачката ловко чисти канали, реки и крайбрежни зони. Във водите уредът може да престои до 16 часа. За това време той гълтам към 200 литра боклуци. Управлява се отдалечено, а в случай че има заложени точни параметри, машината може да се движи и самостоятелно. Освен боклуци роботът събира данни за солеността и киселинността на водите.

А по какъв начин водните жители възприемат прахосмукачката? Няма проблем, твърди Ричард Хардиман и шеговито дава отговор: „ Роботът харесва отпадъците, а не рибите ". Те го заобикалят, сходно на лодките, край които се движат. Принципът, по който работи машината, е елементарен - тя гълтам боклуците, и „ изплюва " водата.

Едва ли прахосмукачката ще успее да реши генерално и вечно казуса със нечистите води по света. Холандският основател на уреда няма сходни упоритости. Но знае, че е направил крачка в вярната посока - тази, която ще понижи количеството на отпадъците във водните басейни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР