Произведение на известния уличен артист Банкси беше откраднато от центъра

...
Произведение на известния уличен артист Банкси беше откраднато от центъра
Коментари Харесай

Произведение на Банкси беше откраднато от центъра на Париж

Произведение на известния махленски актьор Банкси беше откраднато от центъра на Париж. То се намираше на пътен знак в непосредствена непосредственост до центъра за изкуство и просвета " Жорж Помпиду ". Рисунката изобразяваше плъх с маска, държащ макетно ножче. Тя е била взета в неделя от задната част на пътния знак, върху който беше изрисувана предходната година, написа " Би Би Си ".

Произведението е отдадено на 50-годишнината на студентските митинги във Франция през 1968 година Банкси, чиято еднаквост продължава да бъде загадка, рядко удостоверява авторството на своите работи. Въпреки това предходната година той разгласява фотография творбата в профила си в " Инстаграм ".

Полицията е била известена за кражбата към 4.00 часа сутринта френско време. В момента се води следствие. Произведения на Банкси са се продавали на търгове за суми над 1 млн. $, а въпросната работа беше предпазена зад стъкло.

" За нас е тъжно да ви осведомяваме, че творбата на Банкси, намиращо се до нашата постройка на улица " Бобур ", е било откраднато през нощта ", написа в публично изказване по случая на центъра " Помпиду ". " Въпреки че тази работа не беше част от сбирката ни, ние бяхме горди, че актьорът е избрал да я сътвори до нашата постройка като респект към събитията от май, 1968 година "

View this post on Instagram. Fifty years since the uprising in Paris 1968. The birthplace of modern stencil art.

A post shared by Banksy (@banksy) on Jun 26, 2018 at 7:00am PDT

Това не е първият път, в който рисунка върху стена, приписвана на Банкси, бива открадната в Париж. През този януари изчезна негово произведение, изобразяващо млада жена, което беше изрисувано върху една от вратите на спешния излаз на зала " Батаклан ". Работата на мистериозния актьор беше респект към 90-те жертви от терористичната офанзива в клуба през 2015 година

Тогава по време на концерт на групата Eagles of Death Metal в залата нахлуха въоръжени мъже, които откриха огън по феновете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР