Произходът на новия коронавирус може да остане отворен въпрос, заяви

...
Произходът на новия коронавирус може да остане отворен въпрос, заяви
Коментари Харесай

ЦРУ: Произходът на вируса може да остане неизвестен

Произходът на новия ковид може да остане отворен въпрос, съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, съобщи организация БГНЕС.

" Това е допустимо, както и доста други неща, за които в никакъв случай няма да можем да създадем безапелационна преценка ", сподели Бърнс в изявление за Националното публично радио на Съединени американски щати. Преди това Китай отхвърли да взе участие във втората фаза на следствието на СЗО за аргументите за произхода на ковид. Белият дом назова тази позиция рискова.

След експлоадирането на ковид в Ухан в края на декември 2019 година в медиите неведнъж се показваха разнообразни версии, че новият вирус е можел да " изтече " от лабораторията на Института по вирусология в Ухан. През март тази година специалисти от Световната здравна организация посетиха Института, в това число строго изолираната лаборатория BSL-4, с която бяха свързани слуховете за „ приключване “ на вируса или вероятния му неестествен генезис.

През март СЗО разгласява цялостния отчет на интернационална група от специалисти за визитата си в Ухан, целяща да разпознава произхода на ковид, в който назова приключването му от лабораторията " извънредно малко евентуално ". Докладът също по този начин споделя, че новият вид ковид е бил най-вероятно предаден на хората от прилепи посредством друго животно. Друга версия за произхода на вируса - директно предаване на хора от животно - специалистите прибавиха към листата с хипотези „ от допустима до евентуална “. Съединените щати и 13 други страни разгласиха взаимно изказване, в което показаха угриженост по отношение на констатациите от отчета на СЗО след визитата на интернационалния екип и подчертаха нуждата от ново " транспарантно и без значение " следствие на произхода на COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР