Произходът на новия коронавирус може да остане отворен въпрос, заяви

...
Произходът на новия коронавирус може да остане отворен въпрос, заяви
Коментари Харесай

Може и да не разберем как е възникнал коронавирусът, смята директорът на ЦРУ

" Произходът на новия ковид може да остане отворен въпрос " , съобщи шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, написа БГНЕС. " Това е допустимо, както и доста други неща, за които в никакъв случай няма да можем да създадем безапелационна преценка ", сподели той в изявление за Националното публично радио на Съединени американски щати. Преди това, Китай отхвърли да взе участие във втората фаза на следствието на Световната здравна организация (СЗО) за аргументите за произхода на ковид. Белият дом назова тази позиция рискова.

След експлоадирането на ковид в Ухан в края на декември 2019 година в медиите неведнъж се показваха разнообразни версии, че новият вирус, може би, е " изминал " от лабораторията на Института по вирусология в. През март тази година специалисти от СЗО посетиха Института, в това число строго изолираната лаборатория BSL-4, с която бяха свързани слуховете за „ приключване “ на вируса или вероятния му неестествен генезис.
 Помпео: В Ухан се организират секрети военни опити Помпео: В Ухан се организират секрети военни опити
Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ и някогашен държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че в Института по вирусология в Ухан се организират секрети воен...

През март СЗО разгласява цялостния отчет на интернационална група от специалисти за визитата си в Ухан, целяща да разпознава произхода на ковид, в който назова приключването му от лабораторията " извънредно малко евентуално ". Докладът също по този начин споделя, че новият вид ковид е бил най-вероятно предаден на хората от прилепи посредством друго животно. Друга версия за произхода на вируса - директно предаване на хора от животно - специалистите прибавиха към листата с хипотези „ от допустима до евентуална “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР