Програмистът Върджил Дюпрас разработи операционната система Collapse OS, която, по

...
Програмистът Върджил Дюпрас разработи операционната система Collapse OS, която, по
Коментари Харесай

Разработиха операционна система, която ще работи и след апокалипсиса

Програмистът Върджил Дюпрас създаде операционната система Collapse OS, която, по неговите думи, може да бъде пусната на компютър, съединен от аварийни елементи, събрани на постапокалиптично бунище след нуклеарна война.

Авторът на създаването си задал въпроса: по какъв начин ще работим и поддържаме връзка в интернет след нуклеарна война? На вас сигурно ще ви потрябва компютър с операционна система. Но по какъв начин може да се сглоби пълностоен работещ компютър от купища скрап?

Вдъхновявайки се от концепцията, програмистът е създал логаритъм, който ще помогне за основаването на компютър с функционираща операционна система Collapse OS.

Въпреки това, че разработчикът не споделя нищо за потреблението на интернет, даденото устройство може да бъде потребно. Например, да се образоват с негова помощ деца или просто да си играят, само че без да са включени към мрежата.

При основаването на операционната система, Дюпрас е направил лист с елементи, които ще са елементарно налични в постапокалиптичния свят.

Той също е програмирал системата по този начин, че тя да може да действа на всевъзможен тип изчислителни устройства.

За основа разработчикът предлага да се употребява 8-битов компютър. Дюпрас също е намерил приложение на детайлите от игровите плъгини на Sega.

Говорейки за преимуществата, разработчикът акцентира компактността на създадената операционна система и опциите за действие при всевъзможни непредвидени обстановки.
Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР